Internațional

Atentat singeros la o parada militara din Iran

Ziarul de Vrancea
23 sep 2010 466 vizualizări
Cel putin zece persoane si-au pierdut viata si 57 au fost ranite miercuri de explozia unei bombe la o parada militara, în vestul Iranului, iar autoritatile sugereaza pista kurda asistata de forte straine.

Majoritatea victimelor exploziei produse in orasul Mahabad sint femei si copii care se adunasera sa priveasca parada, unul dintre evenimentele organizate in tara pentru a marca implinirea a 30 de ani de la inceperea razboiului dintre Iran si Irak, in septembrie 1980. Orasul Mahabad se afla in apropierea granitelor Iranului cu Irakul si Turcia. De ani de zile, fortele iraniene in regiune lupta cu rebeli ai filialei iraniene a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), cu baze in Turcia si Irak. în general, filiala iraniana a PKK urmareste obtinerea mai multor drepturi pentru comunitatea kurda si nu ataca civili, generind ipoteza ca bomba ar fi explodat prematur. Un post de radio local a indicat ca dispozitivul era cu explozie intirziata si fusese plasat in tufisurile de la marginea soselei, pe care se desfasura parada militara. Guvernatorul Vahid Jalalzadeh a apreciat ca "incidentul terorist" a fost comis de catre forte "contrarevolutionare", o denumire data de autoritati gruparii kurde separatiste, si are "radacini straine". "SUA si aliatii lor sint prezenti in regiune", a conchis sursa citata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.