Internațional

Mahmoud Ahmadinejad a gasit un caz Sakineh in SUA

Ziarul de Vrancea
22 sep 2010 461 vizualizări
Presedintele iranian denunta "tacerea presei" fata de o femeie ce urmeaza sa fie executata în statul Virginia

Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a denuntat "tacerea presei" in cazul Teresa Lewis, o americanca bolnava mental care urmeaza sa fie executata pentru implicare in asasinarea sotului ei, comparind situatia cu cea a iraniencei Sakineh Mohammadi-Ashtiani. Cazul lui Sakineh Mohammadi-Ashtiani, o mama in virsta de 43 de ani condamnata la executie prin lapidare in Iran pentru adulter si participare la uciderea sotului ei, a stirnit proteste in Europa si SUA.

"O femeie este pe cale sa fie executata in SUA, dar nimeni nu protesteaza", a declarat Ahmadinejad in cursul unei intilniri cu personalitati si demnitari musulmani, in Statele Unite. Liderul iranian, care participa la Adunarea Generala ONU de la New York, a denuntat "campania mediatica impotriva Iranului" in cazul Sakineh Mohammadi-Ashtiani. Teheranul a anuntat in iulie ca pedeapsa de executare prin lapidare a fost suspendata si ca dosarul va fi reexaminat.

Teresa Lewis urmeaza sa fie executata joi in statul Virginia pentru ca si-a ajutat amantul sa ii omoare sotul si sa isi omoare copiii. Avocatii afirma ca Teresa Lewis, care are afectiuni mentale, a fost manipulata de criminal, care nu a fost condamnat la moarte, ci s-a sinucis in detentie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.