Internațional

Talibani sub valul integral in estul Afganistanului

Ziarul de Vrancea
30 iul 2010 458 vizualizări
Din ce in ce mai multi talibani se ascund printre civili in estul Afganistanului, in spatele unui val integral (burqa) prin care sa nu fie reperati, a declarat, miercuri, generalul american care conduce trupele in aceasta regiune.

Strategia constind in deghizarea in haine de femeie pentru a-i induce in eroare pe militarii americani sau din cadrul NATO nu este noua in sudul tarii, unde un atac sinucigas care a utilizat acest subterfugiu a esuat in martie, a subliniat generalul de divizie John Campbell, responsabil cu zona cuprinzind Kabulul si alte 14 provincii.

Dar aceste metode erau inca necunoscute in estul tarii pina recent. "Una din tacticile care a evoluat de-a lungul anilor este aceea de a vedea barbati purtind val integral in sate, un fenomen pe care nu l-am mai constatat anterior", a declarat el, pentru mai multi jurnalisti de la Pentagon, prin transmisie satelit. In timpul operatiunilor, militarii americani si NATO nu sint atenti de obicei la femei. Dar aceasta noua metoda, ca si folosirea unei femei pentru a comite un atentat sinucigas la 22 iunie in provincia Kunar, ar putea duce la schimbarea situatiei. Dintre cele 450 de atentate sinucigase comise in Afganistan in ultimii noua ani, acesta a fost primul comis de o femeie, a subliniat John Campbell. Generalul a mai apreciat ca numarul atacurilor din regiune "a crescut cu 12 la suta" in prima jumatate a anului. "Stim ca vom avea o vara dificila. Insurgentii nu vor sa ne lase sa aducem forte suplimentare fara a incerca sa isi demonstreze" propria lor forta, a spus el. Aproape 140.000 de militari americani si din alte tari NATO sint in prezent mobilizati in tara si alti 10.000 urmeaza sa ajunga in urmatoarele saptamini.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.