Internațional

Fostul spion Putin cinta cu colegii si le promite o viata interesanta

Ziarul de Vrancea
26 iul 2010 564 vizualizări
Premierul rus sustine ca s-a intilnit cu spionii rusi expulzati din Statele Unite, a cintat cintece patriotice alaturi de ei si i-a asigurat ca vor avea o viata interesanta si stralucitoare n fost spion KGB, Putin arata ca viata de spion e foarte dura

Autoritatile americane au arestat, la 27 iunie, zece agenti banuiti ca fac parte dintr-o retea de spionaj in favoarea Rusiei, pe care i-au predat Moscovei in schimbul a patru persoane condamnate pentru spionaj in favoarea Occidentului. "Sint sigur ca vor lucra in locuri bune, sint sigur ca vor avea o viata interesanta si stralucitoare", a declarat Putin, intr-o conferinta de presa sustinuta in timpul vizitei in Ucraina. El a adaugat ca, in cursul intilnirii avute cu agentii, au cintat cintece patriotice acompaniati de muzica live si au discutat despre viata. Putin, fost ofiter KBG cu experienta in activitatea in strainatate, a spus ca viata de spion este foarte dura. "Imaginati-va, trebuie sa stie o limba straina ca si cum ar fi a lor, sa gindeasca si sa vorbeasca in acea limba, sa indeplineasca misiuni in interesul tarii natale timp de multi ani, fara a putea conta pe imunitatea diplomatica", a spus el. Premierul rus a adaugat ca superiorii celor zece si expertii urmeaza sa realizeze o analiza ampla a activitatii lor. Surse din serviciile ruse de informatii au afirmat ca agentii vor trece prin teste cu detectorul de minciuni in cadrul evaluarii performantei lor profesionale.


Tradatorii sfirsesc intotdeauna rau!


Conform Departamentului american al Justitiei, spionii deportati activau in Statele Unite din anii \'90, insa agentii FBI le monitorizau de mai multi ani activitatea. Autoritatile americane declara ca agentii rusi nu au reusit sa fure informatii secrete si au folosit surse de presa pentru a le transmite informatii superiorilor lor de la Moscova. Putin a afirmat simbata ca reteaua de agenti rusi a fost descoperita ca urmare a unei tradari. "Asa cum am mai spus, acest (scandal de spionaj) a aparut ca rezultat al tradarii. Ei (tradatorii) sfirsesc intotdeauna rau, cu bautura sau droguri", a spus el, adaugind ca stie numele tradatorilor. El a refuzat insa sa raspunda intrebarilor privind eventualele masuri pe care le va lua Rusia impotriva acestora, afirmind ca serviciile secrete sint guvernate de propriile legi si ele sint cele care trebuie sa rezolve aceste probleme.



Putin, pe Harley Davidson la un festival pentru motociclisti


Premierul rus Vladimir Putin a condus o motocicleta Harley Davidson in Sevastopol, Ucraina, laudind acest "simbol al libertatii". "Este cel mai democratic mijloc de transport", a spus Putin, care se afla in Crimeea pentru discutii cu presedintele ucrainean Viktor Ianukovici. Putin, care purta haine inchise la culoare, ochelari si manusi negre, a mers la o intalnire a motociclistilor, conducind o motocicleta Harley cu trei roti. El a luat cuvintul in fata celor aproximativ 7.000 de motociclisti. "Va salut, fratilor!", le-a spus Putin celor adunati la Sevastopol, afirmind ca "motocicleta este cel mai democratic mijloc de transport". "Este cel mai indraznet, cel mai rapid mijloc de transport si da motociclistului sentimentul dulce al libertatii", a afirmat Putin. Totusi, Vladimir Putin le-a cerut motociclistilor "sa spuna NU" vitezei excesive si si-a terminat discursul spunind in ucraineana: "Khai Zhive Baik!" (Sa traiasca motocicleta!). Intilnirea de la Sevastopol a fost organizata de unul dintre cele mai vechi grupuri de motociclisti din Rusia - "Lupii noptii". In perspectiva posibilei candidaturi la alegerile prezidentiale din 2012, Putin a luat parte in ultimele luni la mai multe evenimente menite sa-i consolideze imaginea.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.