Internațional

Unii dusmani ai Americii au pasapoarte americane

Ziarul de Vrancea
26 iun 2010 589 vizualizări
La Washington se crede ca zeci de cetateni ai Statelor Unite s-au alaturat gruparilor teroriste

Zeci de americani s-au alaturat gruparilor teroriste si reprezinta o amenintare pentru SUA si interesele acesteia din strainatate, afirma unul dintre consilierii presedintelui Barack Obama pentru combaterea terorismului si securitate interna. "în opinia mea, sint zeci de persoane din Statele Unite care se afla in diferite parti ale lumii, si care reprezinta o ingrijorare pentru noi", a declarat John O. Brennan, intr-un interviu acordat cotidianului american. "Ei reprezinta o ingrijorare pentru noi, nu pentru ca detin un pasaport american, ci pentru ca inteleg mediul nostru operational de aici, aduc cu ei anumite capacitati, lingvistice sau familiaritatea cu potentialele tinte", a adaugat el.

Aceste remarci au venit ca raspuns la intrebarile cu privire la procedurile folosite de presedintele Obama de a ordona atacuri impotriva unor cetateni americani care s-au alaturat al-Qaida sau altor grupari teroriste. La 3 februarie, directorul serviciilor americane de informatii din perioada respectiva, Dennis C. Blair, afirma intr-o declaratie in fata Congresului ca fortele militare sau cele ale serviciilor de informatii au nevoie de o permisiune speciala inainte de a desfasura un atac impotriva unor cetateni americani. Un cleric radical american care locuieste in prezent in Yemen ar fi una dintre principalele tinte ale acestor atacuri ale Statelor Unite.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.