Internațional

Inca doi militari romăni au murit în Afganistan

Ziarul de Vrancea
24 iun 2010 570 vizualizări
Bilantul victimelor in cei sase ani de cind Romănia este prezenta cu trupe in aceasta tara se ridica la 15 morti si 53 de raniti

Doi militari romani au decedat, ieri, in Afganistan, dupa ce autovehiculul de tip HUMVEE, in care se aflau, a fost tinta unui atac cu un dispozitiv improvizat actionat de la distanta. Potrivit MApN, cei doi militari faceau parte din Batalionul 33 Manevra din Curtea de Arges.

"Sergentul major Dan Ciobotaru si caporalul Paul Caracuda executau o misiune de lupta pe autostrada A1 Kabul-Kandahar. La aproximativ 30 de kilometri de Qalat, autovehiculul de tip HUMVEE in care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, actionat de la distanta. în urma deflagratiei, cei doi militari si-au pierdut viata", precizeaza MApN.

Sergentul major Dan Ciobotaru, promotia 2007, avea 28 de ani si era necasatorit. Caporalul Paul Caracuda, in virsta de 36 de ani, era angajat in Ministerul Apararii Nationale din anul 1996, era casatorit si avea doi copii. Cei doi au fost avnsati si decorati post-mortem.

Numarul militarilor romani care au murit in Afganistan se ridica la 15. Alti 53 de militari au fost raniti. în Afganistan sint dislocati circa 1.460 de militari romani, dintre care 1.350 in ISAF.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.