Internațional

O femeie din Indonezia sustine ca are 157 de ani

Ziarul de Vrancea
8 iun 2010 606 vizualizări
Recensamintul organizat in ultimele saptamini in Indonezia a condus la descoperirea unei femei, dintr-un mic sat de pe insula Sumatra, care sustine ca are 157 de ani, a anuntat, ieri, un reprezentant al Biroului de statistica din aceasta tara.

Autoritatile indoneziene sustin ca este perfect posibil ca Turinah sa se fi nascut in 1853, asa cum sustine aceasta femeie. Singura persoana cunoscuta care a trait peste 120 de ani a fost frantuzoaica Jeanne Calment, decedata in 1997, la virsta de 122 de ani. "Nu exista documente oficiale care sa-i ateste virsta, dar, pe baza declaratiilor ei si tinind cont de virsta fiicei sale adoptive, care are 108 ani, e greu sa ne indoim de spusele ei", a declarat un reprezentant al serviciului de recensamint. Turinah se plimba prin jurul casei in care locuieste si a fumat toata viata tigarete preparate din foile arbustului de cuisoare. "In ciuda virstei inaintate, are o memorie excelenta, o vedere buna si nu are probleme auditive. Vorbeste olandeza aproape fluent", a adaugat aceeasi sursa. Indonezia, o fosta colonie olandeza timp de mai multe secole, si-a obtinut independenta in 1945. Turinah si-a ars actele de identitate in 1965, pentru a evita sa fie asociata cu simpatizantii comunisti, masacrati in numar mare in acel an, dupa ce au fost acuzati ca au planuit o lovitura de stat. O alta femeie din Indonezia le-a spus autoritatilor ca ar avea 145 de ani. Indonezia a insarcinat mii de agenti, multi dintre acestia avind o slaba pregatire, cu misiunea de organiza recensamintul populatiei pe cele aproximativ 6.000 de insule ale arhipelagului. Populatia Indoneziei este de circa 240 de milioane de persoane, aceasta tara fiind pe locul al patrulea in topul celor mai populate state, dupa China, India si Statele Unite ale Americii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.