Internațional

Germania ar putea fi condusa de doua femei

Ziarul de Vrancea
3 iun 2010 508 vizualizări
Germania este pe cale de a fi condusa de doua femei, dupa ce o mama a sapte copii a devenit favorita pentru a deveni presedintele tarii. Ursula von der Leyen, 51 de ani, este preferata Cancelarului german Angela Merkel pentru a deveni prima femeie sef de stat in Germania, urmare a demisiei surpriza a lui Horst Koehler.

Von der Leyen, care a ocupat functii in guvern de cind Merkel a devenit prima femeie cancelar a Germania, in 2005, este acum ministrul federal al muncii si afacerilor sociale. Ea a devenit cunoscuta in functia de ministru al familiei cind a dus o campanie contra pornografiei infantile, extindere alocatiei pentru copii si promovarea de noi avantaje pentru parintii care isi iau concediu pentru a creste copiii. Politicile sale populare si moderne orientate spre familie au facut din Von der Leyen favorita prezidentiala a Coalitiei democrat crestine a lui Merkel. "Ea ar putea indeplini indatoririle functiei cu o tusa umana," arata Gerd Langguth, fost parlamentar si biograf atit a lui Merkel cit si a presedintelui Koehler .

Koehler, crestin democrat, a socat Germania dupa ce si-a prezentat demisia pe fondul declaratiilor ca implicarea militara germana in razboiul din Afganistan este motivata de motive economice. Plecarea sa grabita (cancelarul a fost anuntat cu doar doua ore mai devreme), a precipitat o noua criza pentru fragila coalitie a conservatorilor-liberali, ce a fost afectata de raspunsul slab la criza din zona euro. Noul presedinte al Germanie, in mare parte o functie simbolica, va fi ales de camerele Parlamentului pe 30 iunie.

Von der Leyen are pregatire atit in medicina, cit si economie, a studiat la London School of Economics, si vorbeste trei limbi.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.