Internațional

Robin Hood de Jamaica, capul cartelurilor de droguri

Ziarul de Vrancea
26 mai 2010 621 vizualizări
Violentele din Jamaica risca sa se extinda in afara capitalei Kingston, drumul spre aeroportul din apropiere fiind deja blocat, avertizeaza Departamentul de Stat american

Politia si armata au luat cu asalt un cartier al capitalei unde bande inarmate au declansat violente in incercarea de a opri extradarea in Statele Unite a unui lider al mafiei drogurilor, Christopher Coke. Bandele din Kingston au inceput sa ridice saptamina trecut baricade si au transferat arme in capitala, pregatindu-se sa impiedice extradarea lui Coke.

Christopher "Dudus" Coke, in virsta de 42 de ani, este acuzat ca a condus banda Shower Posse, cea mai importanta organizatie de trafic de droguri si arme din insula cu 2,8 milioane de locuitori. Autoritatile americane afirma ca banda are ramificatii la New York, dar si in restul Statelor Unite, unde livreaza cantitati mari de droguri. Problema autoritatilor este ca Christopher "Dudus" Coke se bucura de un sprijin popular masiv. El este un personaj asemanator haiducului Robin Hood sau a lordului colombian al drogurilor, Pablo Escobar. Coke conduce printr-o combinatie de violenta, coruptie si filantropie, iar violentele sint provocate pe de o parte de cei care il vor condamnat pentru traficul de droguri versus cei care il considera un binefacator. "Traieste intr-o zona saraca si, pentru ca vinde cocaina, practic joaca rolul lui Robin Hood", spune avocatul David Rowe, profesor la Universitatea din Miami. "Oamenii nu stiu, daca este extradat, cine ii va ajuta. Sint mame care se intreaba, "Cine va mai lua mincare copilului?\', sau "Daca ma imbolnavesc, cine va plati pentru serviciile medicale?", a explicat acesta. Coke si banda lui impart sandvisuri in strada, trimit copii la scoala, construiesc centre medicale si sociale, pentru a intra in gratiile comunitatii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.