Internațional

In Australia, numele producatorilor va fi sters de pe pachetele de tigari

Ziarul de Vrancea
30 apr 2010 550 vizualizări
Australia va fi prima tara din lume care va interzice aparitia numelui si a logoului producatorului pe pachetele de tigari, o decizie care a infuriat producatorii de tutun

Potrivit noii legislatii propuse de guvern pentru a reduce tabagismul, tigarile vor fi vindute, incepind cu 2012, in pachete standard, fara nici un logo in afara mesajelor standard din campaniile de prevenire a consumului de tutun. "Tigarile nu sint cool, tigarile ucid. Asa ca guvernul nu trebuie sa prezinte nici o scuza pentru actiunile sale", a declarat premierul Kevin Rudd. Imperial Tobacco Australia a precizat ca va contesta decizia in justitie, pe motiv ca profitul companiei va fi afectat, in conditiile in care numele sau are o valoare comerciala. "Introducerea unui ambalaj fara nici o marca nu permite consumatorului sa faca diferenta intre noi si alti producatori", a precizat un purtator de cuvint al firmei. Publicitatea la tigari este interzisa in Australia, iar fumatul este interzis in locurile publice inchise, cum este cazul birourilor sau al restaurantelor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.