Internațional

Tratament in Cuba pentru zeci de mii de victime de la Cernobil

Ziarul de Vrancea
31 mar 2010 474 vizualizări
Aproximativ 25.500 de victime din Ucraina, Belarusia si Rusia ale catastrofei nucleare de la Cernobîl (Ucraina), din 1986, cea mai grava din istorie, au fost tratate gratuit timp de 20 de ani, în Cuba

Anuntul facut de autoritatile cubaneze precizeaza ca majoritatea pacientilor tratati sint ucraineni nascuti dupa accidentul de la 26 aprilie 1986, Rusia si Belarus retragindu-se din finantarea programului in urma prabusirii fostei Uniuni Sovietice, in 1991. Noul sef de stat ucrainean, Viktor Ianukovici, va continua finantarea acestui program lansat in urma cu 20 de ani, ale carui consturi nu au fost niciodata facute publice. La 26 aprilie 1986, reactorul numarul 4 al centralei nucleare de la Cernobil, in nordul Ucrainei, in apropiere de Rusia si Belarus, a explodat, contaminind o buna parte a Europei si mai ales cele trei republici sovietice. Mii de "pompieri", trimisi fara nici o masura de protectie la locul accidentului pentru a stinge focul si a izola reactorul afectat, au murit, iar in Ucraina, oficial, 2,3 milioane de persoane au suportat consecintele radioactivitatii crescute, care provoaca numeroase forme de cancer.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.