Internațional

130 de milioane de carti de credit piratate de un grup de hackeri

Ziarul de Vrancea
27 mar 2010 627 vizualizări
Liderul acestui grup, care a gasit o modalitate ingenioasa de fraudare, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare

Un tinar american acuzat ca a piratat milioane de carti de credit a fost condamnat, joi, la 20 de ani de inchisoare, de un tribunal federal din Boston, in statul american Massachusetts. Albert Gonzalez, in virsta de 28 de ani, fiul unor cubanezi din Miami (Florida, sud-est), a pledat vinovat in septembrie 2009, in mai multe cazuri similare, el riscind intre 17 si 25 de ani de detentie. în total, el ar fi piratat peste 130 de milioane de carti bancare, incepind din 2006.

"Este vorba despre cel mai important exemplu de piraterie informatica din istoria americana", a declarat judecatorul Patti Saris, condamnindu-l la 20 de ani de inchisoare. "Chiar daca aveti remuscari si ati inapoiat un milion de dolari pe care i-ati ascuns in gradina parintilor, trebuie sa lansez un mesaj", avind in vedere gravitatea faptei, a adaugat ea.

înainte de pronuntarea verdictului, tinarul a luat cuvintul. "Sint vinovat. Curiozitatea si pasiunea mea (pentru informatica) m-au impins sa-mi tradez parintii si sa le folosesc casa", a spus el. "Vreau sa cer iertare si indulgenta", a adaugat acesta. Albert Gonzalez a ramas impasibil la anuntarea sentintei, in timp ce parintii lui plingeau in tacere.

La inceputul lui 2006, tinarul hacker si complicii lui au "inventat o metoda sofisticata" de a patrunde in retelele unor supermarketuri si organisme financiare, pentru a fura datele bancare ale clientilor acestora. Ulterior, acestia trimiteau datele furate pe servere care operau in mai multe state americane, dar si in Olanda si Ucraina. Ei au reusit de asemenea sa isi acopere urmele in sistemele informatice piratate. Hackerii utilizau o tehnica prin care puteau accesa retelele informatice dorite, gasind o metoda de a evita programele firewall.

în cadrul procedurii judiciare prin care a pledat vinovat, Gonzalez a acceptat sa inapoieze victimelor echivalentul sumelor pierdute, prin intermediul confiscarii in natura a "peste 2,7 milioane de dolari", pe care ii cheltuise pentru a achizitiona un apartament in Miami, un automobil marca BMW, un diamant cumparat de la un magazin de bijuterii Tiffany si ceasuri marca Rolex. El a restituit, de asemenea, un milion de dolari in numerar, pe care ii ingropase in gradina parintilor sai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.