Internațional

Silviu Ionescu consumase alcool in noaptea accidentului din Singapore

Ziarul de Vrancea
4 mar 2010 625 vizualizări
Fostul diplomat roman Silviu Ionescu consumase alcool in noaptea cind a avut loc accidentul de circulatie din decembrie, in care a fost implicat un autoturism al ambasadei Romaniei in Singapore, a declarat primul martor al anchetei demarate in acest caz, citat de The Straits Times.

Potrivit lui Jeong Ae Ree, in virsta de 40 de ani, fostul insarcinat cu afaceri al ambasadei romane in Singapore, Silviu Ionescu, in virsta de 49 de ani a invitat-o pe cintareata coreeana de opera in oras, la zece zile dupa ce a cunoscut-o la un concert. Pe data de 14 decembrie, Ionescu si Jeong au mers in mai multe locuri, printre care si Shangri-La Hotel, unde el a consumat vin alb. Jeong a declarat ca Ionescu a venit sa o ia de la locuinta ei din Hillcrest Arcadia intr-un Audi negru, care era condus de soferul sau. Dupa citeva pahare de vin alb, Ionescu a invitat-o la o petrecere. Jeong a precizat ca, la un moment dat, soferul a inlaturat steagul tarii de pe masina, inainte ca Ionescu sa urce la volanul masinii. Potrivit lui Jeong, ei au mers apoi la Clarke Quay, unde au asistat la un spectacol de dans in fata unui restaurant turcesc, iar Ionescu a consumat doua pahare de tequila. In jurul miezului noptii, ei s-au indreptat spre Legend Palace KTV si s-au alaturat unui grup de persoane. Jeong a afirmat ca Ionescu a consumat si aici citeva pahare dintr-o bautura care parea sa fie o combinatie de bauturi racoritoare si alcool. Pentru ca nu se simtea bine, ea i-a spus de mai multe ori ca vrea sa se intoarca acasa. El a dus-o pina la urma acasa in jurul orei locale 02.00 (14 decembrie, 20.00, ora Romaniei). Jeong afirma ca in jurul orei locale 08.00 (02.00, ora Romaniei), s-a trezit si a constatat ca Ionescu o sunase de doua ori la ora locala 03.50 (14 decembrie, 21.50, ora Romaniei). Ea i-a trimis un mesaj pe telefonul mobil. Ionescu i-a spus ca vrea sa se intilneasca a doua zi cu ea, in jurul orei locale 13.00 (07.00, ora Romaniei). Ei s-au intilnit la locuinta lui unde, din motive necunoscute, el a incercat sa ii explice ca a baut doar bauturi racoritoare noaptea anterioara si nimic altceva. "El mi-a aratat chiar si niste medicamente ca sa imi arate ca este diabetic. Nu cunosc motivul explicatiilor sale", a adaugat ea. Inregistrari de pe camerele de supraveghere de la Shangri-La Hotel si Legend Palace au fost prezentate in sala de judecata. Ancheta continua in acest caz.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.