Internațional

Liderul Hamas asasinat la Dubai a fost drogat, apoi sufocat

Ziarul de Vrancea
1 mar 2010 462 vizualizări
Ucigasii liderului Hamas Mahmoud al-Mabhouh au folosit un drog pentru a-l paraliza, dupa care l-au sufocat, a anuntat ieri politia din Dubai, citind o expertiza medico-legala.

"Ucigasii au folosit un sedativ, succinilcolina, pentru a-l paraliza inainte de a-l sufoca", a anuntat comandantul adjunct al politiei, generalul Khamis Mattar al-Mazeina. Mahmoud al-Mabhouh, considerat de Israel ca avind un rol esential in contrabanda de arme cu destinatia Fisia Gaza, controlata de miscarea palestiniana Hamas, a fost gasit mort la 20 ianuarie, intr-un hotel din Dubai. Politia orasului-emirat a multiplicat de doua saptamini anunturile privind circumstantele mortii acerstuia, acuzind serviciile de informatii israeliene, Mossad. Ea a desemnat in total 26 de suspecti in acest asasinat, afirmind ca acestia au utilizat pasapoarte falsificate pentru a intra in emirat. Doi politisti britanici se afla in Israel, pentru a-i interoga pe detinatorii de pasapoarte britanice ale caror identitati au fost folosite in asasinarea unui membru Hamas la Dubai, a anuntat ambasada la Tel Aviv a Marii Britanii. Politia israliana "a fost avertizata despre sosirea lor", a adaugat el, precizind ca anchetatorii fac parte dintr-un departament al politiei insarcinat cu lupta impotriva criminalitatii organizate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.