Internațional

Declaratie surpriza a fostului vicepresedinte al Comisiei Europene:

Ziarul de Vrancea
30 ian 2010 819 vizualizări
"Daca ma întrebati pe mine care este cea mai corupta tara din Uniunea Europeana, Bulgaria si Romănia nu vor fi primele tari care îmi vin în minte", afirma Gunter Verheugen

Gunter Verheugen, fost vicepresedinte al Comisiei Europene, considera nedrept ca Romania si Bulgaria sa fie acuzate ca sint corupte, ca au administratii nefunctionale sau ca sint conduse de crima organizata. "Consider ca este nedrept sa fie acuzate aceste doua tari ca sint corupte, ca nu au o administratie functionala si ca sint conduse de crima organizata", a declarat comisarul european pentru industrie si intreprinderi.

"Daca ma intrebati pe mine care este cea mai corupta tara din Uniunea Europeana, Bulgaria si Romania nu vor fi primele tari care imi vin in minte. Si nu m-as gindi la Bulgaria si Romania nici daca ma intrebati in ce tara crima organizata are cea mai mare influenta asupra politicii guvernului", a adaugat el. Oficialul european a refuzat, insa, sa dezvaluie ce tara considera cea mai corupta. "Voi lasa la latitudinea fiecaruia sa decida la ce tari ma gindesc. Una dintre ele este foarte usor de ghicit", a declarat el.

Comisia Europeana va da publicitatii in februarie raportul interimar privind justitia si reformele interne din Romania si Bulgaria, dar data exacta nu a fost stabilita inca. Romania si Bulgaria nu fac inca suficiente eforturi pentru a combate coruptia si crima organizata, asa ca vor fi nevoite sa accepte monitorizarea UE timp de cel putin inca un an, a anuntat executivul european in ultimul raport, din 22 iulie 2009.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.