Internațional

Aniversarea caderii comunismului, la CNN

Ziarul de Vrancea
17 dec 2009 655 vizualizări
Postul de televiziune american dedica o emisiune ampla revolutiei si Romăniei de dupa

CNN va difuza simbata, in premiera, emisiunea "Toamna schimbarii: Romania", care contine un documentar de o jumatate de ora despre prabusirea regimului comunist si transmisiuni in direct din Bucuresti, precum si o serie de povesti, cum este aceea a Casei Poporului sau cea a orfelinatelor romanesti.

De-a lungul unei perioade de aproape un an, CNN si-a concentrat toate resursele globale pentru realizarea unei initiative ambitioase, "Toamna schimbarii", proiect care urmareste prabusirea comunismului si impactul pe care aceasta l-a avut asupra Europei Centrale si de Est. Seria de documentare realizata in mai multe tari se incheie in Romania, tara care a trecut printr-o schimbare dramatica de regim in urma cu 20 de ani.

"Daca, pentru multi, evenimentele din Romania au insemnat in special inlaturarea violenta de la putere a lui Nicolae Ceausescu, pentru altii, acestea au reprezentat imagini infioratoare ale orfelinatelor, difuzate in saptaminile si lunile care au urmat", spune Mike McCarthy, vice-presedintele departamentului Reportaje si Programe Speciale al CNN International. "Doua decenii mai tarziu, Romania, chiar daca nu este tara promisa, este o tara care promite."

"Toamna schimbarii: Romania" ofera o privire din interior asupra revolutiei care a eliminat ultimul vestigiu al comunismului in Europa de Est. Cuprinzind marturisiri de-ale oamenilor care au pornit Revolutia si relatari ale unor membri ai regimului Ceausescu care s-au intors impotriva acestuia, CNN urmareste scinteia care a declansat evenimentele din Decembrie "â„¢89 si violentele care au urmat. în documentar apar de asemenea fosti lideri politici precum Mihail Gorbaciov si George H.W. Bush, dar si militarii care l-au judecat si executat pe Nicolae Ceausescu.

Programul CNN dedicat acestei aniversari istorice va include transmisiuni live din Bucuresti in saptamina 21-27 decembrie si un documentar special de o jumatate de ora care vorbeste despre revolutia care a dus la rasturnarea totalitarismului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.