Internațional

Serbia este foarte multumita de pledoaria Romaniei la CIJ

Ziarul de Vrancea
12 dec 2009 686 vizualizări
Coordonatorul echipei sirbe de la Curtea Internationala de Justitie (CIJ) de la Haga, Sasa Obradovici, a constatat ca reprezentantii Romaniei au prezentat joi in fata tribunalului o argumentatie foarte buna impotriva proclamarii unilaterale a independentei Kosovo.

Delegatia sirba este foarte multumita de interventia reprezentantilor romani, adauga sursa citata. In schimb, relateaza Radio Srbija, reprezentantii Olandei au atacat foarte serios pozitiile Serbiei, afirmind ca secesiunea a fost conforma cu dreptul international, a declarat Obradovici. Olanda, Romania si Marea Britanie si-au prezentat joi argumentele referitoare la legalitatea secesiunii Kosovo. Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu si directorul general pentru afaceri juridice Cosmin Dinescu au pledat in fata Curtii Internationale de Justitie, prezentind pozitia Romaniei in procesul Serbiei contra Kosovo cu privire la declararea unilaterala a independentei acestui teritoriu. Romania este, alaturi de tari ca Spania, Cipru sau Grecia, una dintre putinele tari din UE sau NATO care nu recunosc independenta Kosovo. Aurescu a spus ca acceptarea ideii independentei Kosovo "ar duce la consecinte extrem de grave pentru ordinea juridica internationala. Ar insemna ca orice provincie, district, judet sau chiar cel mai mic catun din orice margine a oricarui stat ar avea permisiunea dreptului international sa isi declare independenta si sa obtina secesiunea. (...). Aceasta concluzie nu poate fi acceptata. Interdictia secesiunii unilaterale este unul dintre (...) elementele integritatii teritoriale", a sustinut Bogdan Aurescu in fata judecatorilor Curtii Internationale de Justitie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.