Internațional

Riposta islamica la interzicerea minaretelor in Elvetia: retragerea banilor din banci

Ziarul de Vrancea
3 dec 2009 649 vizualizări
Daniel Cohn-Bendit, copresedintele grupului Verzilor din Parlamentul European, a cerut "celor mai bogate tari musulmane sa-si retraga banii din bancile elvetiene" in replica la interzicerea minaretelor prin referendumul de duminica.

"Cea mai formidabila dintre riposte ar fi ca cele mai bogate tari musulmane sa-si retraga banii din bancile elvetiene. Golirea seifurilor Confederatiei: iata ce ar trebui facut!", a declarat eurodeputatul german intr-un interviu in cotidianul elvetian Le Temps, din Geneva. "Daca acest vot are consecinte economice, atunci elvetienii vor intelege", a spus Cohn-Bendit, care spune ca ar dori ca elvetienii sa mai voteze o data pentru a-si anula decizia. "Problema elvetiana este acest egoism al bogatilor", considera eurodeputatul. "Elvetia ne-a obisnuit cu acest gen de atitudine. Ma gindesc, evident, la Al Doilea Razboi Mondial. Elvetia nu a avut atunci nicio problema in a-i sacrifica pe cei care-i bateau la granite si cereau azil", a spus Cohn-Bendit. Eurodeputatul ecologist spune ca "prioritatea elitei politice elvetiene ostile acestui vot trebuie sa fie remobilizarea populatiei in vederea unui nou referendum (...), pentru a vota din nou si a sterge aceasta pata", a explicat el. "Sesizarea Curtii Europene a Drepturilor Omului este o idee buna, dar va lua timp", este de parere europarlamentarul.

El a mai spus ca, in opinia sa, Uniunea Europeana "nu poate continua relatiile bilaterale (cu Elvetia) ca si cum nu s-ar fi intimplat; va trebui sa puna intrebari"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.