Internațional

Vaticanul nu va anunta înca beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea

Ziarul de Vrancea
4 nov 2009 951 vizualizări
Procesul de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea nu este finalizat si nici un "anunt iminent" nu va fi facut pe acest subiect, a declarat purtatorul de cuvint al Vaticanului, precizînd ca beatificarea implica un proces lung si nu poate fi facuta în graba

Preotul Federico Lombardi a replicat, astfel, unei informatii aparute in cotidianul italian La Repubblica, care anunta beatificarea lui Karol Wotjyla in luna mai a anului viitor, explicind ca lipsesc "multe etape", printre care "decretul miracolului". "Nu avem nici un anunt iminent. Procesul este lung", a spus Lombardi. Totodata, acesta a anuntat ca Papa Benedict al XVI-lea va efectua o vizita in Portugalia, in luna mai. Mai mult, se pare ca Vaticanul nu are cunostinta de "o cerere a Poloniei" pe o eventuala ceremonie de beatificare la Cracovia, unde Karol Wotjyla a a fost arhiepiscop intre 1963 si 1978. "Papa apartine Bisericii universale", a spus Lombardi, respingind ideea unei beatificari in afara Vaticanului. "Exista un mare interes pentru beatificarea lui Ioan Paul al II-lea, avansam, dar fara o precipitare excesiva", a conchis acesta.

în timpul funeraliilorPapei Ioan Paul al II-lea la Roma, in aprilie 2005, numerosi credinciosi au strigat "Santo subito", reclamind ca Papa sa fie proclamat sfint. Procesul de beatificare a fost declansat de Benedict al XVI-lea, la doua luni dupa moartea predecesorului sau, pe 2 aprilie 2005.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.