Internațional

Ianukovici conduce in sondaje inainte de alegerile prezidentiale ucrainene

Ziarul de Vrancea
30 oct 2009 742 vizualizări
Fostul premier ucrainean Viktor Ianukovici, considerat prorus, si-a consolidat in ultimele luni avansul in fata actualului sef al Guvernului Iulia Timosenko (proeuropeana), inainte de alegerile prezidentiale din ianuarie 2010

Viktor Ianukovici este creditat cu 41% din intentiile de vot pentru primul tur de scrutin, potrivit unui sondaj al Institutului International de Sociologie de la Kiev, el fiind urmat de Timosenko, creditata cu 25% din intentiile de vot. Diferenta dintre Ianukovici si Timosenko a crescut cu trei puncte procentuale fata de luna iunie, cind primul se bucura de 35% din intentiile de vot, iar actualul premier de 22%. Arseni Iateniuk, fost presedinte al Parlamentului, ocupa a treia pozitie in cursa, dar primeste numai 9% din intentiile de vot, fata de 18% in iunie, potrivit aceluiasi sondaj. In cazul unui duel cu Timosenko in al doilea tur de scrutin, Ianukovici ar iesi invingator cu 55% din sufragii, fata de 45% rivala sa. Presedintele in exercitiu, Viktor Iuscenko ocupa a cincea pozitie in cursa, cu 4,3% din intentiile de vot (fata de 3,5% in luna iunie), in urma liderului comunist Petro Simonenko (4,9% din intentiile de vot in prezent, fata de 5,7% in iunie).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.