Internațional

Bill Clinton va participa la inaugurarea statuii sale din Kosovo

Ziarul de Vrancea
14 oct 2009 567 vizualizări
Fostul presedinte american Bill Clinton se va deplasa la începutul lunii noiembrie în Kosovo, unde va participa la inaugurarea statuii sale la Pristina, a anuntat guvernul kosovar.

Inaugurarea monumentului era prevazuta pentru ieri, dar a fost aminata pentru ca Bill Clinton sa poata fi prezent. Guvernul de la Pristina si-a anuntat in decembrie anul trecut intentia de a ridica o statuie in onoarea lui Clinton, foarte popular in rindul kosovarilor albanezi dupa bombardamentele NATO care au obligat fortele iugoslave sa se retraga din Kosovo, la inceputul lui 1999. Bill Clinton este considerat de kosovarii albanezi drept unul dintre artizanii deciziei privind lansarea bombardamentelor si este considerat un "salvator". Statuia, inalta de trei metri, urmeaza sa fie instalata intr-o piata din Pristina, care are deja un bulevard Bill Clinton, unul dintre cele mai importante din oras. Un panou cu imaginea fostului presedinte american, inalt de 12 metri, decoreaza, de asemenea, fatada unui bloc din Pristina.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.