Internațional

Al-Qaida aniverseaza opt ani de la 11 septembrie

Ziarul de Vrancea
24 sep 2009 573 vizualizări
Al-Qaida a realizat o inregistrare video pentru a marca implinirea a opt ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, in care apare in special numarul doi din reteaua terorista, Ayman al-Zawahiri, a anuntat marti centrul de supraveghere a site-urilor islamiste IntelCenter

Inregistrarea de 106 minute, intitulata "Occidentul si tunelul sumbru", arata si imagini cu un soldat american capturat in Afganistan, dar si cu un alt membru al retelei, Adam Gadahn, cunoscut si ca Azzam Americanul, potrivit IntelCenter.

"In inregistrare apar imagini cu soldatul american Bowe Berghdahl, rapit de talibani la 30 iunie 2009 si detinut inca. Imaginile par sa fie aceleasi cu altele difuzate anterior", afirma centrul, care ofera putine detalii suplimentare, dar subliniaza ca al-Qaida difuzeaza adesea astfel de documente in aceasta perioada a anului. Intr-un mesaj audio al liderului retelei, Osama ben Laden, difuzat de site-ul As-Sahab la doua zile dupa implinirea a opt ani de atentatele revendicate de miscarea sa, soldate cu moartea a aproape 3.000 de persoane, acesta a cerut poporului american sa exercite presiuni asupra Casei Albe pentru a pune capat razboaielor din Afganistan si Irak, in schimbul opririi atacurilor sale.

(((((((((((((

Homosexuali si transexuali, garzi de corp pentru familia regala britanica


Scotland Yard recruteaza politisti homosexuali, transexuali sau membri ai minoritatilor etnice pentru paza familiei regale.


Marti, Politia Metropolitana a publicat un anunt intern prin care invita "grupurile speciale" sa aplice pentru a apara familia regala la Buckingham Palace, Windsor Castle si Balmoral. Recrutarea a fost ordonata in conditiile in care se considera ca nu exista suficienti ofiteri din grupurile minoritare in garda regala. Anuntul facut de Royalty Protection Branch din cadrul Scotland Yard (departamentul politiei insarcinat cu apararea familiei regale), cunoscut si ca SO14, invita ofiterii din toate categoriile sa aplice. "Ofiterii de succes se pot astepta sa lucreze la palatele din Londra sau la Windsor Castle, iar ofiterilor li se va cere sa mearga in deplasari in Scotia. Sint binevenite in special cererile femeilor, lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor, transexualilor, membrilor comunitatilor de culoare sau etnice, pentru ca acestia nu sint reprezentati suficient in SO14", scrie in anunt. Candidatii trebuie sa aiba pregatire in folosirea armelor si vor lucra in ture de 12 ore. Fostul comandant al Politiei Metropolitane, John O\'Connor, a criticat aceasta masura. "Din punctul de vedere al echitatii morale si sociale, este doar o parada", a subliniat el. "Acestea sint slujbe groaznice, pe care nu le vrea nimeni. Ce poate fi mai groaznic decit sa stai intr-o cabina ruginita si veche ore la rind?", a adaugat el.

Nici parlamentarul conservator Philip Davies nu vede utilitatea acestui demers. "Nu stiu daca familia regala se va simti mult mai in siguranta stiind ca este un transexual afara aparindu-i. Este chiar caraghios. Ce e rau in a-l angaja pur si simplu pe cel mai bun pentru aceasta slujba?", a subliniat el. Formata in 1983, aceasta unitate de elita asigura protectia familiei regale 24 de ore pe zi. Circa 400 de ofiteri se ocupa de circa 20 de membri ai familei regale si de resedintele lor.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.