Internațional

Eltin in chiloti in fata Casei Albe

Ziarul de Vrancea
23 sep 2009 668 vizualizări
Fostul presedinte rus s-ar fi imbatat in timpul unei vizite in SUA si ar fi iesit in chiloti in fata Casei Albe n Bush credea ca Hillary Clinton va cistiga investitura democrata: "Asteptati pina cind fundul ei gras va sta la acest birou", ar fi spus el

Bill Clinton intr-o carte scrisa de biograful sau, Taylor Branch, povesteste despre momentele comice sau hilare avut la Casa Alba. O vizita la Washington a lui Boris Eltin a fost pe punctul de a se sfirsi printr-un incident diplomatic, dupa ce liderul rus a fost gasit beat, in chiloti, in fata Casei Albe, incercind sa opreasca un taxi pentru a se duce sa cumpere pizza. In noaptea urmatoare, presedintele rus a fugit de garzile sale de corp, a iesit din cladirea unde era cazat si s-a dus la subsol, unde a fost confundat initial cu un intrus de catre serviciile secrete americane, povesteste Bill Clinton. Cartea intitulata "The Clinton Tapes: Wrestling History with the President", care va fi publicata saptamina viitoare, face referire si la un conflict "exploziv" intre Clinton si Al Gore, dupa ce vicepresedintele sau a pierdut alegerile din anul 2000 in fata lui George W. Bush. Cei doi ar fi discutat timp de doua ore, iar Gore i-a spus presedintelui ca a pierdut din cauza comportamentului sau scandalos. Singurul incident asupra caruia Clinton a refuzat sa dea detalii este cel legat de Monica Lewinsky. Fostul presedinte s-ar fi limitat sa spuna ca a cedat sub presiunea politica si personala.


Bush nu urmarea stirile, iar Prima Doamna il insela cu democratii


George W. Bush nu s-a uitat la stiri cit a stat la Casa Alba, sotia sa, Laura, era in secret democrata, iar secretarul apararii Donald Rumsfeld voia sa isi editeze propria pagina de Wikipedia, a declarat fostul sau scriitor de discursuri, citat de Daily Mail. In cartea sa "Speech Less: Tales of a White House Survivor", Matt Latimer face dezvaluiri despre ultimele zile ale administratiei Bush, ce credea fostul presedinte despre Barack Obama, Hillary Clinton, Sarah Palin sau Jimmy Carter, dar si despre faptul ca seful statului nu intelegea planul de salvare a economiei pe care l-a prezentat in toamna anului 2008.

Latimer explica de ce Bush nu a fost influentat de opinia publica sau de criticile din presa: "Nu m-am uitat la stirile de seara niciodata de cind sint presedinte", a spus fostul lider de la Casa Alba. Bush nu avea o parere buna despre Barack Obama, despre care credea ca nu este pregatit sa faca fata "acestei lumi periculoase", in schimb era convins ca Hillary Clinton va cistiga investitura democrata: "Asteptati pina cind fundul ei gras va sta la acest birou", ar fi spus el. Pe de alta parte, fostul sef al statului nu a fost incintat nici in legatura cu candidatul republican la presedintie, John McCain, sau cu cel la vicepresedintie, Sarah Palin. "Ce este, guvernator de Guam?", a intrebat la un moment dat, in gluma, Bush. "Aceasta femeie este pusa intr-o pozitie pentru care nu este pregatita nici pe departe. Nu a petrecut nici macar o zi la nivel national. Nici familia ei", a subliniat el. In ceea ce il priveste pe Jimmy Carter, Bush ar fi spus la un moment dat: "Daca voi prinde 82 de ani si ma voi purta astfel, sa ma inchida cineva".

Sotia presedintelui, Laura Bush, "era in secret democrata in adevaratul sens al cuvintului, desi acest lucru nu era chiar un secret", scrie Latimer, precizind ca pina si sotul ei isi pierdea uneori rabdarea cu colegii sai republicani. La rindul sau, secretarul apararii Donald Rumsfeld a trebuit sa fie convins sa nu isi editeze propria pagina din Wikipedia, pe care el o numea "Wika-wakka". sefului Pentagonului ii placea si sa urmeasca pe YouTube clipurile in care erau ironizate conferintele sale de presa, potrivit lui Latimer.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.