Internațional

Razboiul pneurilor auto

Ziarul de Vrancea
14 sep 2009 635 vizualizări
Presedintele american Barack Obama a decis sa impuna taxe vamale pentru importurile de pneuri pentru automobile importate din China, in urma unei plingeri depuse de sindicate, stirnind protestele Beijingului, care acuza Washingtonul de protectionism si de incalcare a regulilor OMC

Masura va intra in vigoare in 26 septembrie, iar taxele vamale aplicate vor fi de 35% din valoarea marfii importate in primul an, de 30% in al doilea si de 25% in cel de-al treilea, in plus fata de nivelul actual aplicat de Washington, de 4%, potrivit Bloomberg, care citeaza un comunicat de vineri seara al Casei Albe. Administratia americana a luat aceasta masura dupa o plingere a sindicatului United Steelworkers impotriva Chinei, al doilea partener comercial al SUA. Sindicatul, care apara interesele a 15.000 de salariati de la 13 uzine de pneuri din SUA, sustine ca peste o mie de slujbe au fost pierdute in Statele Unite din cauza importurilor ieftine din China si ca fabricile se vor inchide daca tendinta continua. in 2006 si 2007, patru uzine de pneuri s-au inchis in SUA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.