Internațional

Sarkozy, parodiat de ziarele europene pentru vizitele aranjate

Ziarul de Vrancea
9 sep 2009 661 vizualizări
jurnalistii au remarcat complexul presedintelui francez legat de inaltime si ca iesirile sale publice sint de cele mai multe ori "aranjate" n presedintia franceza a apreciat informatiile drept "grotesti"

Ziarele europene comenteaza ironic vizitele "aranjate" si complexul lui Nicolas Sarkozy legat de inaltime, dupa ce o televiziune belgiana a spus ca o angajata a fost selectionata pentru ca era scunda, in cursul unei vizite a presedintelui intr-o uzina. Presedintia a calificat aceste informatii drept "grotesti" si conducerea uzinei le-a dezmintit, dar, potrivit unui sindicalist, ele sint adevarate.

întreaga presa britanica ironizeaza aspectul foarte sensibil pe care il are inaltimea pentru liderul francez. Independent il compara pe presedinte cu Napoleon, care, potrivit unor istorici, ar fi fost de fapt mai inalt decit actualul lider francez.

The Sun reaminteste, ca multe alte ziare din Marea Britanie, Grecia, Croatia si Serbia, episodul in care liderul francez s-a urcat pe un scaunel pentru a parea mai inalt, in timpul discursului sustinut la ceremoniile de comemorare a Debarcarii din Normandia, in iunie.

în Germania, Tagesspiegel sublinaiza ca aceasta practica "de a fi stapin total pe aparente" a cucerit si unii ministri apropiati presedintelui. Ca si Le Soir din Belgia, ziarul reaminteste ca angajati au jucat in fata camerelor rolul unor clienti in timpul unei vizite a ministrului Educatiei Nationale Luc Chatel intr-un centru comercial de linga Paris.

întrebat daca exista vreun criteriu de inaltime pentru selectionarea angajatilor plasati in spatele presedintelui, unul dintre responsabilii uzinei din Faurecia de Caligny s-a limitat la a spune: "Conducerea nu vrea sa comenteze informatia". "Este absolut grotesc", a declarat presedintia franceza.

Reportajul difuzat simbata prezinta, printre altii, o salariata care sta pe podiumul de pe care presedintele urma sa sustina un discurs in fata camerelor. "Mi s-a spus ca a existat un criteriu al inaltimii. Este adevarat?", a intrebat corespondentul, "Da", a raspuns femeia. "Nu trebuia sa fiti mai inalta decit presedintele?", a mai intrebat realizatorul reportajului, "Iata", i-a raspuns angajata.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.