Internațional

Berlusconi spune ca lipsa libertatii presei in Italia este o gluma

Ziarul de Vrancea
8 sep 2009 614 vizualizări
Premierul italian Silvio Berlusconi a declarat ca lipsa libertatii presei in Italia, denuntata de criticii sai, este o gluma, spre deosebire de respectarea vietii private, care este in pericol, potrivit unui interviu difuzat ieri.

"Lipsa libertatii presei este o gluma a acestei comunitati comuniste si catolico-comuniste din Italia, care detine 90% din ziare", a spus el, pentru Canale 5. "Daca exista un risc, este acela al atacurilor la adresa vietii private", a subliniat premierul. Berlusconi este afectat de mai multe scandaluri, mai ales cel al presupuselor relatii cu minore si prostituate. Ziarele care au scris despre aceste scandaluri "inteleg libertatea presei ca libertatea de a insulta si calomnia, deci sint obligat sa apelez la tribunale", a spus Berlusconi, justificind actiunile in justitie intentate impotriva La Repubblica si L\'Unità. "In afara de campania feroce ce urmareste sa ma faca sa demisionez impotriva vointei poporului, mi se atribuie zilnic lucruri pe care nu le-am spus niciodata si nu le-am gindit", a adaugat el. "Majoritatea italienilor vor sa fie ca mine si imi impartasesc comportamentul", a conchis Berlusconi, afirmind ca 70% dintre italieni il sustin si ca raporturile sale cu Biserica sint "in continuare excelente". Berlusconi conduce imperiul media din Italia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.