Internațional

Test crucial pentru Obama: reforma in sanatate

Ziarul de Vrancea
8 sep 2009 552 vizualizări
Presedintele american Barack Obama se va prezenta miine seara in fata Congresului, dupa o vara agitata marcata de dezbateri aprinse in legatura cu reforma sistemului de sanatate, insotita de scaderea nivelului de popularitate.

iDiscursul presedintelui american in Congres pe tema reformei in sistemul de sanatate vine dupa o vara in care a pierdut semnificativ in popularitate, iar retinerile fata de proiectul sau de extindere a asigurarilor medicale s-au intensificat. Obama l-a pierdut pe unul dintre cei mai puternici sustinatori, senatorul Edward Kennedy, decedat la 25 august la virsta de 77 de ani. Kennedy, unul dintre numele de referinta ale politicii americane, facuse din reforma sistemului de sanatate "cauza vietii sale". In acest context, discursul de miine apare ca un test crucial pentru presedintele Barack Obama, care, de asemenea, se confrunta cu dificultati si pe frontul afgan, razboiul fiind sustinut de tot mai putini americani. Proiectul de reforma a sistemului de sanatate, care vizeaza oferirea unei asigurari medicale pentru 46 de milioane de americani care nu au asa ceva, a dominat campania electorala a actualului presedinte american. Obama va apara controversatul sistem public de sanatate, care urmeaza sa functioneze in paralel cu asigurarile private existente. "Presedintele doreste sa promulge o lege anul acesta. El este convins ca trebuie sa avem o asemenea optiune pentru a le oferi oamenilor posibilitatea de a alege si pentru a incuraja concurenta, pentru a detine controlul asupra companiilor de asigurari", a declarat purtatorul de cuvint de la Casa Alba. Aceasta optiune se loveste de opozitia ferma a republicanilor si a unei parti a democratilor moderati. "Republicanii nu vor accepta optiunea publica. Este o idee proasta", a declarat guvernatorul de Minnesota Tim Pawlenty, una dintre vocile partidului conservator, care spera, totusi, intr-o solutie pe baza unui acord intre cele doua parti.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.