Internațional

Voronin pleaca

Ziarul de Vrancea
3 sep 2009 624 vizualizări
El a anuntat ca va renunta la functia de presedinte n in schimb, comunistii sustin ca vor continua lupta pentru "eliminarea pericolului unionismului"

Presedintele moldovean in execitiu Vladimir Voronin a spus, ieri, in cadrul sedintei plenare a partidului comunist ca va renunta la functia de sef al statului, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul formatiunii in sectiunea de limba rusa. "Eu, ca presedinte al partidului, nu intentionez, in acest moment critic pentru tara si pentru partidul nostru sa ramin intr-o situatie indoielnica si ambigua de presedinte in exercitiu. Practic, nu am nici un temei politic si moral pentru a indeplini pur si simplu formal aceasta functie inalta in stat. (...)", a spus Vladimir Voronin in cadrul sedintei plenare a Partidului Comunistilor. "De aceea, eu trec in Parlament in calitate de simplu deputat pentru a fi impreuna cu partidul si cu factiunea. Voi fi alaturi de voi in primele prima linie. Asa va fi corect", a mai spus Voronin.

Totusi, unii lideri comunisti au dezmintit informatia, catalogind-o drept "o prostie". Ei au anuntat totodata ca vor continua eforturile pentru coagularea in jurul grupului parlamentar al comunistilor, care detine 48 de mandate, a unei "majoritati patriotice", inclusiv pentru a contracara tentativele fortelor unioniste "de a intoarce indarat progresul tarii". "în cazul in care vor fi epuizate toate posibilitatile de creare a unei majoritati parlamentare responsabile si patriotice, Partidul Comunistilor considera oportuna examinarea chestiunii cu privire la trecerea sa in opozitie. Si deja in acest statut responsabil, in mod hotarit si ferm, de a opune rezistenta oricaror tentative ale fortelor reactiei unioniste de a intoarce indarat progresul tarii, de a lipsi Republica Moldova si poporul ei de orice perspectiva de dezvoltare independenta si demna", se spune intr-o exprimare destul de intortocheata in rezolutia plenarei activului Partidului Comunistilor desfasurata ieri la Chisinau. Sedinta activului PCRM a avut loc in paralel cu sedinta Parlamentului desfasurata de Alianta pentru Integrare Europeana, la care comunistii au refuzat sa participe.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.