Internațional

Cinteza vrea sa-si continue reformele

Ziarul de Vrancea
1 aug 2005 693 vizualizări
Ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza, a recunoscut - in cadrul unei intilniri cu parlamentarii din comisiile de Sanatate ale Parlamentului - ca reformele demarate de el sint nepopulare


Ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza, a recunoscut - in cadrul unei intilniri cu parlamentarii din comisiile de Sanatate ale Parlamentului - ca reformele demarate de el sint nepopulare, insa Romania nu poate asigura gratuit toate serviciile de sanatate, banii fiind putini. "Nu ma gindesc la schimbarea mea din functia de ministrul al Sanatatii, incerc sa imi vad de treaba pentru ca mai sint multe reforme de facut. Stiu ca reformele pe care le-am inceput in sanatate au pus in dificultate de imagine Guvernul, dar acestea trebuie continuate", a spus Cinteza.

El a aratat ca sistemul de compensare a medicamentelor, pachetul bazal de servicii medicale din spitale si din ambulator, reforma spitalelor, asigurarile complementare de sanatate sint problemele cu care se confrunta. In opinia lui Cinteza, reformele demarate sint nepopulare, insa Romania nu poate asigura gratuit toate serviciile de sanatate, pentru ca "nu ajung banii".

"Daca schimbi un ministru care face reforma doar pentru ca nu este popular, inseamna sa incurajezi populismul si minciuna. (...) Oamenilor le place sa auda ca Romania, care cheltuie 80 de euro/ locuitor, le poate asigura gratuit servicii medicale la nivelul tarilor Uiunii Europene, statecare cheltuie 1.200 euro/ locuitor", a mai spus Cinteza. Ministrul le-a explicat parlamentarilor ca reformele facute in sistemul sanitar "sint dictate" de bani putini. "Daca as fi schimbat acum din functia de ministru, fara sa fiu lasat sa termin reformele pe care le-am inceput, m-as simti tradat de colegii mei si de catre premier. Ar fi o schimbare facuta doar in scopul unui cistig efemer de imagine, insa viitorul ministru este condamnat sa continue reformele si sa devina la fel de nepopular", a sustinut Mircea Cinteza.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.