Internațional

Financial Times: Angela Merkel a dat petreceri pe banii contribuabililor

Ziarul de Vrancea
27 aug 2009 515 vizualizări
Cancelarul german, Angela Merkel, este acuzata de organizarea unei petreceri private la sediul institutiei pe care o conduce si pe banii contribuabililor, cu prilejul zilei de nastere a directorului executiv al Deutsche Bank, relateaza Financial Times.

Acuzatiile, respinse vehement de cancelarie, reprezinta prima provocare serioasa pentru imaginea cancelarului, care se bucura de o mare popularitate, in contextul in care candideaza pentru un al doilea mandat de patru ani la alegerile de luna viitoare, sondajele creditind-o cu sanse mari de a cistiga. "A spus ca vrea sa faca ceva pentru mine (...), sa invit vreo 30 de prieteni din Germania si din strainatate cu care as vrea sa petrec o seara la sediul cancelariei. Si trebuie sa spun ca a fost o seara fantastica", a declarat Josef Ackermann, cel mai influent si mai controversat bancher german. Opozitia si rivalii social-democrati ai cancelarului au profitat de cazul supranumit "cina-pentru-Jo" , acuzind-o pe Merkel ca organizeaza petreceri private luxoase in institutiile publice si din banii contribuabililor. Gesine Loetzsch, parlamentar al partidului Die Linke, a declarat ca impreuna cu colegii din opozitie ii vor audia pe oficialii cancelariei in cadrul unei sedinte a Comisiei parlamentare pentru Buget, referitor la costul dineului. Cancelaria a transmis informatii contradictorii si incomplete" si "i-as sfatui sa fie mult mai deschisi", a declarat aceasta. Intr-o scrisoare de raspuns, Hermann Groehe, din cadrul cancelariei, a declarat ca Ackermann "nu si-a sarbatorit cea de a 60-a aniversare la cancelarie . . . Mai degraba, cancelarul a profitat de aceasta . . . pentru a organiza un dineu . . . cu participarea repezentantilor mediului de afaceri si ai societatii". Desi unii dintre invitati au descris evenimentul ca fiind unul strict oficial, presedintele asociatiei platitorilor de impozite, Karl Heinz Daeke, a cerut cancelariei "sa publice lista invitatilor pentru stabili caracterul oficial sau privat al dineului".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.