Internațional

Napoleon era superificial?

Ziarul de Vrancea
26 aug 2009 584 vizualizări
Mitul lui Napoleon Bonaparte, capabil lui sa faca in acelasi timp mai multe activitati, se destrama. Oamenii care fac mai multe lucruri in acelasi timp - vorbesc la telefon, navigheaza pe internet si se uita la televizor - sint cel mai putin capabili sa recepteze simultan informatii din mai multe surse media, potrivit unui studiu realizat de Stanford University (SUA).

La studiu au participat 262 de studenti, care au oferit informatii privind folosirea diverselor platforme media disponibile - frecventa utilizarii internetului, a televizorului -, dar si despre timpul folosit pentru lectura, ascultarea muzicii, trimiterea unor mesaje pe telefonul mobil. Ei au indicat, de asemenea, cit de des faceau mai multe dintre aceste lucruri in acelasi timp. Astfel, ei au fost impartiti in doua grupuri - cei care practicau frecvent mai multe astfel de activitati simultan si cei mai putin inclinati sa faca acest lucru. Studentii au fost supusi apoi unor teste de evaluare a atentiei si memoriei, primul grup obtinind cele mai slabe rezultate, in special atunci cind li se cerea sa isi mute atentia de la o sarcina la alta. Studiul a pornit de la ipoteza ca persoanele care tind sa isi indrepte atentia catre mai multe lucruri in acelasi timp au o abilitate innascuta ce le permite sa indeplineasca simultan mai multe sarcini, insa rezultatele publicate in Proceedings of the National Academy of Sciences au demonstrat contrariul. Cercetarea intreprinsa sugereaza ca multitudinea de dispozitive care fac posibila conectarea omului la mai multe surse de informatie in acelasi timp nu este neaparat un lucru bun. Studiul a demonstrat ca persoanele care efectueaza frecvent simultan mai multe sarcini nu au neaparat abilitatea de a face acest lucru, desi nu au putut fi determinate cauzele acestui fenomen.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.