Internațional

Pirjolita de incendii, Grecia cere ajutor

Ziarul de Vrancea
24 aug 2009 865 vizualizări
Grecia a cerut ajutorul Frantei si Italiei in lupta impotriva unui incendiu de linga Atena

Grecia a cerut ajutorul Frantei si Italiei in lupta impotriva unui incendiu de vegetatie major la est de Atena. "Doua avioane italiene si unul francez vor sosi", a spus un purtator de cuvint. Aproape 400 de pompieri luptau ieri pentru a stinge incendiul iesit de sub control. "Ne confruntam cu o problema majora", a spus premierul Costas Karamanlis.

Autoritatile au decretat situatie de urgenta si au ordonat evacuarea locuitorilor acestei regiuni. Atitate de rafalele puternice de vint, flacarile au parcurs 30 de kilometri spre locuintele din Penteli, ultima bariera inainte de asezarile de linga Atena. Deocamdata nu s-au inregistrat decese, dar incendiul a distrus mai multe locuinte. Cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius si rafale puternice de vint, Grecia este deosebit de vulnerabila in fata incendiilor de vara, care au distrus deja mii de hectare de padure si terenuri agricole. Un alt incendiu se inregistreaza in trei localitati de pe insula Zakynthos, care s-a confruntat deja cu incendiile vara aceasta. Tara s-a confruntat cu o catastrofa in august 2007, cind mai multe incendii s-au soldat cu 77 de morti si au distrus peste 250.000 de hectare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.