Internațional

Presiunea creste asupra autoritatilor britanice

Ziarul de Vrancea
26 iul 2005 741 vizualizări
O serie de cotidiane britanice au inceput, ieri, sa-si exprime nerabdarea in ceea ce priveste ancheta asupra atentatelor din Londra, insistind, pe de alta parte, asupra erorii tragice a politiei care a dus la uciderea electricianului brazilian Jean Charles de Menezes.

Mai multe publicatii critica faptul ca autoritatile l-au lasat pe suspect sa ia autobuzul pe o distanta de aproximativ cinci kilometri inainte de a incerca sa il aresteze. The Daily Telegraph (cotidian de dreapta) se intreaba de ce Ian Blair, seful Scotland Yard, a anuntat initial ca barbatul ucis ar fi avut "legatura directa" cu ancheta. Publicatia face referire si la modul in care autorii exploziilor de la 21 iulie au reusit sa fuga, in plina zi, dintr-o retea de metrou plasata, teoretic, in alerta maxima, acestia fiind vazuti de zeci de martori. Fotografii ale atentatorilor au aparut in toate publicatiile si exista sanse bune ca numele lor sa fie cunoscute de politie, dupa ani de infiltrari in comunitatea islamica. Insa, duminica seara, nici unul dintre acestia nu era inchis, constata cotidianul.

The Telegraph pune o intrebare "stinjenitoare" - oare Scotland Yard, celebra forta de politie a Londrei, "are seful pe care il merita?". Dupa greseala politiei in cazul electricianului brazilian, "increderea comunitatilor etnice in politie - o cheie pentru identificarea teroristilor - este puternic pusa la indoiala", apreciaza The Guardian (cotidian de centru-stinga). The Independent (centru-stinga) pune sub semnul indoielii "calitatea informatiilor" care au dus la uciderea lui Jean Charles de Menezes. The Daily Mirror, cotidian in general favorabil Guvernului laburist condus de Tony Blair, ii cere premierului sa-si amine plecarea in concediu, prevazuta initial pentru aceasta saptamina.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.