Internațional

Politia egipteana ii cauta pe teroristi printre beduini

Ziarul de Vrancea
26 iul 2005 710 vizualizări
Politia egipteana a încercuit doua sate de bediuni din apropierea statiunii Sharm el Sheikh, în cadrul unei actiuni în care s-a încercat prinderea celor responsabili de comiterea atacurilor soldate cu 88 de morti.

Politia egipteana a incercuit doua sate de bediuni din apropierea statiunii Sharm el Sheikh, in cadrul unei actiuni in care s-a incercat prinderea celor responsabili de comiterea atacurilor soldate cu 88 de morti. Anchetatorii cred ca in cele doua sate s-ar putea ascunde doi pakistanezi, pe care trebuie sa-i chestioneze in legatura cu atentatele teroriste. Politia sustine ca pakistanezii au stat la hoteluri din Sharm el Sheik pina la comiterea atacurilor dupa care au disparut fara urma. Ministerul egiptean de Interne a publicat o lista de suspecti care continea fotografiile a doi pakistanezi, Muhammad Akhtar si Tasadduq Hussein. Corespondentul televiziunii arabe Al Jazeera a afirmat ca suspectii ar fi intrat in Egipt cu pasapoarte iordaniene, iar unul dintre acestia ar fi fost ucis de politie. Autoritatile de la Cairo nu au comentat informatia, insa, o sursa a serviciilor de securitate a declarat ca politia a distribuit in punctele vamale 50 de fotografii cu cetateni straini, inclusiv cu teroristi internationali cunoscuti, de origine pakistaneza. De altfel, au fost retinute 93 de persoane care ar putea furniza informatii despre autorii atentatelor de la Sharm el Sheikh, cele mai singeroase comise in Egipt dupa 1981. Pina acum, atacurile au fost revendicate de doua grupari: Brigazile Abdullah-Azzam, care afirma ca face parte din reteaua Al Qaida, si o miscare necunoscuta, autointitulata Razboinicii sfinti din Egipt.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.