Internațional

Unda de soc a crizei UE, resimtita de Romania si Bulgaria

Ziarul de Vrancea
26 iul 2005 665 vizualizări
Romania si Bulgaria au fost primele care au resimtit "unda de soc" a votului negativ de referendumurile din Franta si Olanda cu privire la Constitutia UE

Romania si Bulgaria au fost primele care au resimtit "unda de soc" a votului negativ de referendumurile din Franta si Olanda cu privire la Constitutia UE, apreciaza analistul Michael Emerson de la Centrul pentru Studiul politicilor europene, cu sediul la Bruxelles. In numarul din iulie al publicatiei CEPS Policy Brief, publicat pe site-ul Centrului, el apreciaza ca, desi oficialii europeni declara ca angajamentele fata de Romania si Bulgaria vor fi respectate, ratificarea tratatelor de aderare in Parlamentele francez si olandez nu poate fi considerata drept fapt implinit. Studiul afirma ca Romania si Bulgaria, care au semnat recent tratatele de aderare, asteapta cu nervozitate sa vada daca procesul de ratificare va decurge normal. UE si-a exprimat decizia de a aproba aderarea celor doua tari fie in 2007, fie in 2008, in cazul in care o parte dintre deficiente nu vor fi corectate rapid. Comisarul Olli Rehn respinge ideea ca unele dintre statele membre UE ar putea refuza sa ratifice tratatele de aderare, cu atit mai mult cu cit acestea vor fi aprobate pe cale parlamentara si nu prin referendum. Totusi, studiul atrage atentia ca ramine de vazut daca parlamentele francez si olandez vor aproba ratificarea fara dificultati.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.