Internațional

Pesedistul Sorin Oprescu il ascunde pe secretarul conserva

Sebastian Oancea
26 iul 2005 1040 vizualizări
Ex-secretarul Prefecturii Vrancea, Constantin Mindrila, prins cu conservele sinistratilor in casa, s-a internat ambulatoriu la Spitalul Municipal Bucuresti. Constantin Mindrila a vrut concediu medical si internare, dar medicul sau de familie l-a refuzat. Judecatorii au respins inca odata arestarea inaltului functionar public acuzat de furt.



Biroul secretarului "conserva" a fost sigilat


Ex-secretarul Prefecturii Vrancea este liber si se va intoarce la serviciu, nu inainte de a-si fi facut rost de o internare in spitalul condus de senatorul pesedist Sorin Oprescu. Ieri, completul de judecata al Tribunalului Vrancea a respins ca nefondat recursul parchetului privind arestarea preventiva a lui Constantin Mindrila. Desi ipoteza nu a fost confirmata, din moment ce judecatorii nu au voie sa isi comenteze deciziile, se pare ca unul dintre magistratii care au dat decizia a fost impotriva cercetarii acuzatului in stare de libertate. Decizia judecatorilor nu mai poate fi atacata de repezentantii parchetului, urmind ca ex-secretarul Prefecturii sa fie cercetat in libertate. Constantin Mindrila a asteptat ieri, toata ziua, in tribunal hotarirea instantei, fiind incurajat de mai multi avocati, pentru ca, la aflarea vestii ca este liber, sa plece fericit, de mina cu sotia sa, care i-a stat alaturi. Constantin Mindrila era asteptat de ieri la serviciu.


Secretarul Prefecturii Vrancea, Constantin Mindrila, acuzat ca a furat conservele destinate sinistratilor, a fost luat sub aripa protectoare a medicului si senatorului pesedist Sorin Oprescu, directorul Spitalului Municipal din Bucuresti. Constantin Eftandopulos Mindrila, suspendat din functia de secretar al Prefecturii de catre prefectul Ion Oprea, ar fi trebuit sa se prezinte la munca ieri, in Prefectura, nu in calitate de inalt functionar public, ci insarcinat cu alte treburi de catre prefect. Constantin Mindrila, insa, s-a invirtit de o internare ambulatorie taman la Spitalul Municipal Bucuresti, unde este director senatorul pesedist Sorin Oprescu. Cercetat pentru furt calificat, "secretarul conserva" a incercat sa isi ia concediu medical pentru perioada cit se afla in penal, insa se pare ca medicul sau de familie a refuzat sa-i acorde concediul. Se pare ca medicul s-a temut sa elibereze chiar si o recomandare pentru internare. Surse din cadrul Spitalului Judetean Vrancea ne-au spus ca Mindrila i-ar fi spus doctoritei sale de familie ca, oricum, va rezolva problema cu internarea, cu sau fara ajutorul ei. Si s-a tinut de cuvint. A facut ce a facut si, pentru ca pesedistii nu se lasa la greu, si-a facut rost de o internare tocmai la Bucuresti. Din pacate, se pare ca internarea ambulatorie in "curtea" senatorului Sorin Oprescu este tinuta la secret, pentru ca nimeni din Spitalul Municipal Bucuresti nu a dorit ieri sa dea informatii despre cazul secretarului prins cu conservele din Rezerva de Stat in boxa. Conducerea Spitalului Judetean Vrancea si cea a Spitalului Militar Focsani ne-au spus ca nici o persoana cu numele Costantin Eftandopulos Mindrila nu a figurat si nici nu figureaza ca internata in cele doua institutii medicale. "Atit la urgente cit si la Triaj nu s-a inregistrat nici o internare pe numele Constantin Eftandopulos Mindrila", ne-a declarat comandantul Spitalului Militar Focsani, colonelul doctor Cristian Nechita. "Nu s-a internat nimeni cu numele Mindrila in Spitalul Judetean, pina la ora la care vorbim", ne-a spus directorul institutiei, medicul Nicolae Moise.


"Sinistratul" a scapat de detentie


Prefectul judetului, Ion Oprea, in subordinea caruia se afla Constantin Eftandopolos Mindrila, a delegat competenta postului sefei Compartimentului Juridic din cadrul Prefecturii - Mioara Flenchea - si i-a sigilat biroul lui Constantin Mindrila. "Constantin Mindrila ar fi trebuit sa se prezinte la Prefectura, pentru a i se da alte sarcini, insa astazi nu a facut-o, sper sa fi avut motive serioase ca sa n-o faca", a declarat prefectul Oprea. Cu toate astea, la ora cind prefectul judetului facea declaratiile, Mindrila era prezent la Tribunalul Vrancea, unde s-a judecat recursul Parchetului Vrancea privind propunerea de arestare preventiva. Nu este exclus ca, avind in vedere relatiile in justitia vrinceana si in Palatul Administrativ, procurorii sa finalizeze ancheta cu un NUP (neinceperea urmaririi penale) ca si cadou pentru Constantin Mindrila, care, oricum, nici din punct de vedere social si nici moral nu prezinta pericol, daca e sa-i citam pe distinsii magistrati. Reamintim ca fostul secretar al Prefecturii, in virsta de 35 de ani, este acuzat ca, prin intermediul soferului sau, Florin Ciorec, ar fi sustras 150 de conserve din Rezerva de Stat, destinate sinistratilor din Vrancea, pe care chiar el trebuia sa le repartizeze. Cei doi sint acuzati de furt, respectiv complicitate la furt. Cu toate ca circumstantele sint agravante, tinind cont ca fapta s-a produs pe timp de calamitate, iar pedeapsa maxima poate ajunge pina la 15 ani de inchisoare, Mindrila a scapat, cel putin pentru moment, de detentie. Acesta poate fi retinut in timpul procesului doar daca se descopera ca paguba ar fi mai mare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.