Internațional

FAZA ZILEI

Ziarul de Vrancea
10 aug 2009 695 vizualizări
In Australia s-a infiintat Partidul Sexului

artidul Australian al Sexului a obtinut aprobarea Comisiei Electorale (AEC) de a se inregistra ca formatiune politica, informeaza Sydney Morning Herald. Comisia, care a anuntat inregistrarea partidului pe site-ul sau de Internet, a precizat ca a primit citeva contestatii legate de Partidul Sexului, insa le-a respins. Fiona Patten, presedintele partidului, a declarat ca obtinerea aprobarii este dovada ca membrii Comisiei Electorale sint preocupati de libertatea de expresie si de "drepturile democratice ale diferitelor grupuri ce fac parte din comunitate". "Unul dintre motivele pentru care am infiintat aceasta formatiune a fost acela de a oferi o platforma pozitiva pentru chestiunile sexuale in contextul opiniilor negative despre sex pe care le au majoritatea politicienilor si partidelor politice", a afirmat Patten. "Faptul ca AEC a petrecut atit de mult timp dezbatind cuvintul sex (din denumirea formatiunii, n.r.) dovedeste inca o data nevoia noastra pentru o discutie sincera si dechisa despre chestiunile sexuale - fie ca este vorba despre cenzura, educatie, sanatate sau discriminare".


********************

Doi turisti bogati au fost jefuiti in Sardinia de 11 milioane de euro


O printesa saudita si un om de afaceri marocan au fost jefuiti in ultimele zile in Sardinia in doua hoteluri diferite, raminind fara 11 milioane de euro in bijuterii si monede. "în zece minute, la ora mesei si fara sa faca cel mai mic zgomot, hotii au reusit sa demonteze si sa scoata seiful dintr-un apartament ocupat de fiica viceregelui Arabiei Saudite. A fost lovitura perfecta: o prada de 11 milioane de euro", scrie La Stampa. Seiful era fixat doar cu silicon pe peretele respectiv.

Potrivit La Repubblica, acest furt s-a transformat intr-un incident diplomatic. "Un consilier militar al ambasadei saudite a sosit in Sardinia si cazul este urmarit de serviciile secrete italiene si de diplomatii celor doua tari", dezvaluie cotidianul.

Omul de afaceri marocan a fost jefuit intr-un alt hotel de lux, de pe Costa Smeralda, zona de lux a Sardiniei, unde premierul Silvio Berlusconi are o vila. A fost folosita aceeasi tehnica, fiind furati 150.000 de euro in bijuterii si bani.

Furturile au fost comise intr-o saptamina in hoteluri din lantul Iti Hotels, iar anchetatorii suspecteaza o banda de hoti specializati in astfel de lovituri, poate veniti din strainatate, ajutati la fata locului de un fost angajat al hotelurilor.

O a treia lovitura a fost data intr-un hotel din Portofino, unde seful unei companii germane a ramas fara seiful din camera sa ce continea un milion de euro in bijuterii si 3.000 de euro in monede.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.