Internațional

Zawahiri avertizeaza Franta ca va plati pentru ostilitatea sa fata de valul islamic

Ziarul de Vrancea
5 aug 2009 633 vizualizări
Numarul doi în ierarhia organizatiei teroriste al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a atacat violent Franta pentru ostilitatea sa fata de valul islamic, avertizind aceasta tara ca "va plati pentru toate crimele sale", anunta centrul american de supraveghere a site-urilor islamice, SITE.

"Franta pretinde ca este o tara laica, dar in inima sa este plina de ura pentru musulmani", a spus adjunctul al-Qaida, raspunzind unei intrebari de pe un site islamist despre ostilitatea Frantei fata de portul hijab, valul islamic. El a afirmat ca Franta, de-a lungul istoriei sale, i-a "sustinut pe evrei in eforturile lor de a prelua controlul asupra Palestinei", a luptat impotriva arabilor in Algeria si a "furnizat Israelului reactorul sau nuclear". "Franta va plati pentru toate crimele sale", a conchis el.

SITE precizeaza ca este al saselea interviu al lui Zawahiri pentru acelasi site islamist si ca numarul doi al al-Qaida repeta timp de 90 de minute pozitiile organizatiei in numeroase probleme. Printre altele, el afirma ca "Israelul este o crima care trebuie eliminata" si ca musulmanii nu vor accepta niciodata solutia cu doua state, unul israelian si altul palestinian. Zawahiri mai spune ca nu vede nici o diferenta intre politica presedintelui american Barack Obama si cea a predecesorilor sai, calificindu-l pe acesta drept "criminal" si "mincinos".


Doar 30% dintre locuintele romanilor au conexiune la internet, in vreme ce media in celelalte tari membre ale Uniunii Europene este de 60%************************

FOTO: R:az-genericacopil_mic_la_computer.jpg "" Unii incep de la virste fragede sa exploreze reteaua internet


Doua treimi dintre romani nu stiu ce este internetul

n doar 30% dintre locuintele romanilor au conexiune la internet, in vreme ce media in celelalte tari membre ale Uniunii Europene este de 60%


Aproape doua treimi dintre romani nu au folosit niciodata internetul, releva un studiu efectuat de Comisia Europeana (CE), iar Romania se plaseaza la finalul clasamentului in ceea ce priveste infrastructura, rata de penetrare a internetului si serviciile online. Mai precis, 64% dintre romani declara ca nu au intrat vreodata pe internet, tara noastra avind astfel cel mai redus numar de utilizatori raportat la totalul populatiei dintre cele 27 de state membre. Media blocului comunitar (33%) arata ca numai o treime dintre europeni nu au folosit niciodata internetul.

Dintre romanii "internetisti", 26% o fac cel putin odata pe saptamina, iar 15% acceseaza mediul online zilnic sau aproape zilnic, Romania plasindu-se pe ultima pozitie in UE si dupa acesti indicatori. Spre comparatie, 56% dintre europenii care acceseaza internetul o fac saptaminal, iar 43% zilnic.

Rata de acoperire a internetului pozitioneaza Romania pe penultimul loc in UE, numai 30% dintre locuinte avind o conexiune la internet, fata de media comunitara de 60%, se mai arata in studiul Comisiei.

Cel mai popular serviciu pentru romanii care acceseaza internetul este posta electronica (email), 24% dintre acestia utilizind acest mediu de comunicare (53% in UE), Romania regasindu-se din nou pe ultima pozitie intre statele membre. Daca 17% (50% in UE) dintre utilizatori cauta informatii despre bunuri si servicii, 16% (28% in UE) descarca, asculta sau urmaresc muzica si filme.

în ceea ce priveste comertul electronic si utilizarea internetului pentru accesarea serviciilor publice si rezolvarea problemelor administrative, Romania se situeaza de asemenea pe ultimele locuri in UE. Doar 8% dintre serviciile publice fundamentale pot fi accesate prin intermediul internetului, fata de 51% in UE, in timp ce firmele beneficiaza de acces online pentru 75% dintre serviciile publice fundamentale.


*********************

FOTO: R:a1 noi 2009a08augustaClinton in Coreea de Nord.jpg "" Bill Clinton si-a incercat abilitatile de negociator pe linga liderii celui mai strict regim din lume


Bill Clinton in Coreea de Nord

n fostul presedinte incearca sa obtina eliberarea a doua jurnaliste americane condamnate pentru ca au intrat ilegal pe teritoriul Coreei comuniste


Fostul presedinte american Bill Clinton a sosit ieri in Coreea de Nord, pentru a incerca sa obtina eliberarea jurnalistelor americane Laura Ling si Euna Lee. Aceasta vizita-surpriza are loc intr-un climat foarte tensionat intre cele doua tari, dupa testul nuclear nord-coreean de la 25 mai, condamnat de Consiliul de Securitate al ONU, si un nou tir de doua rachete cu raza scurta de actiune, care a avut loc la 4 iulie, Ziua Independetei Statelor Unite, intr-un aparent gest de sfidare fata de sanctiunile internationale.

Bill Clinton, sotul actualului secretar de stat Hillary Clinton, a fost intimpinat pe aeroportul din Phenian de Yang Hyong Sop, vicepresedintele Adunarii supreme a poporului (Parlamentul nord-coreean), si de adjunctul ministrului de Externe, Kim Kye-Gwan, precizeaza agentia oficiala KCNA. Fostul presedinte american Bill Clinton, aflat in vizita in Coreea de Nord, s-a intilnit apoi cu liderul de la Phenian Kim Jong-Il.

Cele doua jurnaliste au fost arestate la 17 martie, dupa ce au patruns in mod ilegal din China pe teritoriul nord-coreean. Ele au fost condamnate la 12 ani de munca silnica pentru trecerea frontierei fara autorizatie, "denigrarea" regimului si pentru o "infractiune grava" despre care judecatorii nord-coreeni nu au facut precizari.

într-o convorbire telefonica, Laura Ling i-ar fi spus surorii sale Lisa Ling, ca intr-adevar ar fi incalcat legea nord-coreeana. "Avem nevoie de ajutorul guvernului nostru. Ne pare rau pentru tot ceea ce s-a intimplat, dar acum avem nevoie de o mediere diplomatica", adauga jurnalista.


*********************

Nord-vestul Chinei ramine sub amenintarea ciumei

n trei oameni au murit, iar autoritatile mentin in carantina un oras cu 10.000 de locuitori


Trei persoane diagnosticate cu pesta pulmonara au murit, in ultimele zile, intr-o zona tibetana din nord-vestul Chinei. Autoritatile au impus carantina intr-un oras cu 10.000 de locuitori. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, pesta pulmonara este cea mai virulenta forma de ciuma, dar si cea mai raspindita si se transmite foarte usor de la om la om. Ultima victima este un barbat in virsta de 64 de ani care a murit luni.

Cel putin noua oameni au fost pina acum contaminati, cei mai multi dintre ei fiind apropiati ai primei victime, un cioban de 32 de ani, dupa cum au anuntat autoritatile sanitare.

Orasul Ziketan dispune de provizii suficiente, a relatat agentia China Noua, iar echipele medicale efectueaza operatiuni de dezinfectie si sint in cautarea persoanelor care au intrat in contact cu bolnavii. Organizatia Mondiala a Sanatatii si-a manifestat ingrijorarea, insa specialistii sai spun ca o eventuala epidemie de pesta pulmonara poate fi tinuta sub control.


********************

FOTO: R:a1 noi 2009a08augustaThailanda, accident avion1.jpg -


Aterizare ratata pe un aeroport din Thailanda

n un avion a derapat de pe pista si s-a izbit de turnul de control


Un avion al companiei private Bangkok Airways, care efectua o cursa interna in Thailanda, a derapat ieri la aterizare pe insula turistica Samui, unul dintre piloti decedind si mai multi pasageri fiind raniti. Avionul a lovit turnul de control, dupa ce a derapat pe pista de aterizare, dar nu s-a produs nici un incendiu. Majoritatea persoanelor ranite sint turisti, dar nimeni nu este ranit grav.


**********************

FOTO: R:a1 noi 2009a08augustaObama caricatura.jpg -


Cum i-ar sta lui Obama in rolul lui "Joker" din "Dark Knight"

n afise care il caricaturizeaza pe presedintele american au fost raspindite prin Los Angeles


Sute de afise care il infatiseaza pe presedintele Barack Obama in rolul personajului "The Joker" din filmul "The Dark Knight" au fost raspindite prin Los Angeles. Autorii afiselor au scris cuvintul "socialism" deasupra si dedesubtul portretului caricaturizat al liderului de la Casa Alba. Personajul "The Joker" a fost interpretat de Heath Ledger in ultima productie din seria "Batman". Obama apare machiat precum personajul din "Cavalerul intunericului": fata este alba, ochii au cercuri negre in jur si doua cicatrici rosii pleaca din colturile gurii. Nu se stie cine este autorul afiselor si nici cine le-a distribuit. Ele au fost postate cu o zi inainte ca Barack Obama sa implineasca 48 de ani.

Republicanii l-au acuzat de mai multe ori de "socialism" pe Obama. In iunie, fostul guvernator al statului Alaska, Sarah Palin, a declarat ca "tara se indreapta spre socialism", iar acuzatiile s-au intensificat in ultimele zile, cind criticii au afirmat ca sistemul de sanatate propus de presedintele Obama este "socialist".


***********************

Celulele canceroase sint protejate de sistemul imunitar


Sistemul imunitar detecteaza celulele canceroase inca din primele zile de formare a unei tumori, insa nu pentru a le ataca, ci pentru a le proteja, potrivit unui studiu al cercetatorilor francezi de la Universitatea "Pierre si Marie Curie". Rezultatele studiului publicat in Journal of Clinical Investigation ar putea duce la un progres important in tratamentul cancerului, au declarat membrii echipei conduse de profesorul David Klatzmann, de la laboratorul "Immunologie-Immunopathologies-Immunothérapies" al universitatii.

Potrivit cercetatorilor, sistemul imunitar supravegheaza celulele canceroase si le protejeaza, inca din momentul aparitiei lor, asa cum face cu restul celulelor din organism. Cercetatorii au demonstrat, prin teste pe cobai, ca aparitia tuturor celulelor canceroase declanseaza imediat un raspuns al anumitor celule imunitare, numite limfocite T regulatoare. Acestea din urma merg rapid spre tumoare si recunosc celulele daunatoare, apoi blocheaza actiunea altor limfocite, impiedicindu-le sa atace si sa distruga celulele canceroase.

Realizatorii studiului au concluzionat ca, pe viitor, controlul limfocitelor T regulatoare ar trebui sa fie o componenta esentiala in dezvoltarea viitoarelor terapii impotriva cancerului. Aceasta descoperire deschide, totodata, alte perspective terapeutice, precum vaccinarile preventive anti-tumorale, au estimat ei.


***********************

Zawahiri avertizeaza Franta ca va plati pentru ostilitatea sa fata de valul islamic


Numarul doi in ierarhia organizatiei teroriste al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a atacat violent Franta pentru ostilitatea sa fata de valul islamic, avertizind aceasta tara ca "va plati pentru toate crimele sale", anunta centrul american de supraveghere a site-urilor islamice, SITE. "Franta pretinde ca este o tara laica, dar in inima sa este plina de ura pentru musulmani", a spus adjunctul al-Qaida, raspunzind unei intrebari de pe un site islamist despre ostilitatea Frantei fata de portul hijab, valul islamic. El a afirmat ca Franta, de-a lungul istoriei sale, i-a "sustinut pe evrei in eforturile lor de a prelua controlul asupra Palestinei", a luptat impotriva arabilor in Algeria si a "furnizat Israelului reactorul sau nuclear". "Franta va plati pentru toate crimele sale", a conchis el.

SITE precizeaza ca este al saselea interviu al lui Zawahiri pentru acelasi site islamist si ca numarul doi al al-Qaida repeta timp de 90 de minute pozitiile organizatiei in numeroase probleme. Printre altele, el afirma ca "Israelul este o crima care trebuie eliminata" si ca musulmanii nu vor accepta niciodata solutia cu doua state, unul israelian si altul palestinian. Zawahiri mai spune ca nu vede nici o diferenta intre politica presedintelui american Barack Obama si cea a predecesorilor sai, calificindu-l pe acesta drept "criminal" si "mincinos".


Aproape doua treimi dintre romani nu au folosit niciodata internetul, releva un studiu efectuat de Comisia Europeana (CE), iar Romania se plaseaza la finalul clasamentului in ceea ce priveste infrastructura, rata de penetrare a internetului si serviciile online. Mai precis, 64% dintre romani declara ca nu au intrat vreodata pe internet, tara noastra avind astfel cel mai redus numar de utilizatori raportat la totalul populatiei dintre cele 27 de state membre. Media blocului comunitar (33%) arata ca numai o treime dintre europeni nu au folosit niciodata internetul.

Dintre romanii "internetisti", 26% o fac cel putin odata pe saptamina, iar 15% acceseaza mediul online zilnic sau aproape zilnic, Romania plasindu-se pe ultima pozitie in UE si dupa acesti indicatori. Spre comparatie, 56% dintre europenii care acceseaza internetul o fac saptaminal, iar 43% zilnic.

Rata de acoperire a internetului pozitioneaza Romania pe penultimul loc in UE, numai 30% dintre locuinte avind o conexiune la internet, fata de media comunitara de 60%, se mai arata in studiul Comisiei.

Cel mai popular serviciu pentru romanii care acceseaza internetul este posta electronica (email), 24% dintre acestia utilizind acest mediu de comunicare (53% in UE), Romania regasindu-se din nou pe ultima pozitie intre statele membre. Daca 17% (50% in UE) dintre utilizatori cauta informatii despre bunuri si servicii, 16% (28% in UE) descarca, asculta sau urmaresc muzica si filme.

în ceea ce priveste comertul electronic si utilizarea internetului pentru accesarea serviciilor publice si rezolvarea problemelor administrative, Romania se situeaza de asemenea pe ultimele locuri in UE. Doar 8% dintre serviciile publice fundamentale pot fi accesate prin intermediul internetului, fata de 51% in UE, in timp ce firmele beneficiaza de acces online pentru 75% dintre serviciile publice fundamentale.


*********************

FOTO: R:a1 noi 2009a08augustaClinton in Coreea de Nord.jpg "" Bill Clinton si-a incercat abilitatile de negociator pe linga liderii celui mai strict regim din lume


Bill Clinton in Coreea de Nord

n fostul presedinte incearca sa obtina eliberarea a doua jurnaliste americane condamnate pentru ca au intrat ilegal pe teritoriul Coreei comuniste


Fostul presedinte american Bill Clinton a sosit ieri in Coreea de Nord, pentru a incerca sa obtina eliberarea jurnalistelor americane Laura Ling si Euna Lee. Aceasta vizita-surpriza are loc intr-un climat foarte tensionat intre cele doua tari, dupa testul nuclear nord-coreean de la 25 mai, condamnat de Consiliul de Securitate al ONU, si un nou tir de doua rachete cu raza scurta de actiune, care a avut loc la 4 iulie, Ziua Independetei Statelor Unite, intr-un aparent gest de sfidare fata de sanctiunile internationale.

Bill Clinton, sotul actualului secretar de stat Hillary Clinton, a fost intimpinat pe aeroportul din Phenian de Yang Hyong Sop, vicepresedintele Adunarii supreme a poporului (Parlamentul nord-coreean), si de adjunctul ministrului de Externe, Kim Kye-Gwan, precizeaza agentia oficiala KCNA. Fostul presedinte american Bill Clinton, aflat in vizita in Coreea de Nord, s-a intilnit apoi cu liderul de la Phenian Kim Jong-Il.

Cele doua jurnaliste au fost arestate la 17 martie, dupa ce au patruns in mod ilegal din China pe teritoriul nord-coreean. Ele au fost condamnate la 12 ani de munca silnica pentru trecerea frontierei fara autorizatie, "denigrarea" regimului si pentru o "infractiune grava" despre care judecatorii nord-coreeni nu au facut precizari.

într-o convorbire telefonica, Laura Ling i-ar fi spus surorii sale Lisa Ling, ca intr-adevar ar fi incalcat legea nord-coreeana. "Avem nevoie de ajutorul guvernului nostru. Ne pare rau pentru tot ceea ce s-a intimplat, dar acum avem nevoie de o mediere diplomatica", adauga jurnalista.


*********************

Nord-vestul Chinei ramine sub amenintarea ciumei

n trei oameni au murit, iar autoritatile mentin in carantina un oras cu 10.000 de locuitori


Trei persoane diagnosticate cu pesta pulmonara au murit, in ultimele zile, intr-o zona tibetana din nord-vestul Chinei. Autoritatile au impus carantina intr-un oras cu 10.000 de locuitori. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, pesta pulmonara este cea mai virulenta forma de ciuma, dar si cea mai raspindita si se transmite foarte usor de la om la om. Ultima victima este un barbat in virsta de 64 de ani care a murit luni.

Cel putin noua oameni au fost pina acum contaminati, cei mai multi dintre ei fiind apropiati ai primei victime, un cioban de 32 de ani, dupa cum au anuntat autoritatile sanitare.

Orasul Ziketan dispune de provizii suficiente, a relatat agentia China Noua, iar echipele medicale efectueaza operatiuni de dezinfectie si sint in cautarea persoanelor care au intrat in contact cu bolnavii. Organizatia Mondiala a Sanatatii si-a manifestat ingrijorarea, insa specialistii sai spun ca o eventuala epidemie de pesta pulmonara poate fi tinuta sub control.


********************

FOTO: R:a1 noi 2009a08augustaThailanda, accident avion1.jpg -


Aterizare ratata pe un aeroport din Thailanda

n un avion a derapat de pe pista si s-a izbit de turnul de control


Un avion al companiei private Bangkok Airways, care efectua o cursa interna in Thailanda, a derapat ieri la aterizare pe insula turistica Samui, unul dintre piloti decedind si mai multi pasageri fiind raniti. Avionul a lovit turnul de control, dupa ce a derapat pe pista de aterizare, dar nu s-a produs nici un incendiu. Majoritatea persoanelor ranite sint turisti, dar nimeni nu este ranit grav.


**********************

FOTO: R:a1 noi 2009a08augustaObama caricatura.jpg -


Cum i-ar sta lui Obama in rolul lui "Joker" din "Dark Knight"

n afise care il caricaturizeaza pe presedintele american au fost raspindite prin Los Angeles


Sute de afise care il infatiseaza pe presedintele Barack Obama in rolul personajului "The Joker" din filmul "The Dark Knight" au fost raspindite prin Los Angeles. Autorii afiselor au scris cuvintul "socialism" deasupra si dedesubtul portretului caricaturizat al liderului de la Casa Alba. Personajul "The Joker" a fost interpretat de Heath Ledger in ultima productie din seria "Batman". Obama apare machiat precum personajul din "Cavalerul intunericului": fata este alba, ochii au cercuri negre in jur si doua cicatrici rosii pleaca din colturile gurii. Nu se stie cine este autorul afiselor si nici cine le-a distribuit. Ele au fost postate cu o zi inainte ca Barack Obama sa implineasca 48 de ani.

Republicanii l-au acuzat de mai multe ori de "socialism" pe Obama. In iunie, fostul guvernator al statului Alaska, Sarah Palin, a declarat ca "tara se indreapta spre socialism", iar acuzatiile s-au intensificat in ultimele zile, cind criticii au afirmat ca sistemul de sanatate propus de presedintele Obama este "socialist".


***********************

Celulele canceroase sint protejate de sistemul imunitar


Sistemul imunitar detecteaza celulele canceroase inca din primele zile de formare a unei tumori, insa nu pentru a le ataca, ci pentru a le proteja, potrivit unui studiu al cercetatorilor francezi de la Universitatea "Pierre si Marie Curie". Rezultatele studiului publicat in Journal of Clinical Investigation ar putea duce la un progres important in tratamentul cancerului, au declarat membrii echipei conduse de profesorul David Klatzmann, de la laboratorul "Immunologie-Immunopathologies-Immunothérapies" al universitatii.

Potrivit cercetatorilor, sistemul imunitar supravegheaza celulele canceroase si le protejeaza, inca din momentul aparitiei lor, asa cum face cu restul celulelor din organism. Cercetatorii au demonstrat, prin teste pe cobai, ca aparitia tuturor celulelor canceroase declanseaza imediat un raspuns al anumitor celule imunitare, numite limfocite T regulatoare. Acestea din urma merg rapid spre tumoare si recunosc celulele daunatoare, apoi blocheaza actiunea altor limfocite, impiedicindu-le sa atace si sa distruga celulele canceroase.

Realizatorii studiului au concluzionat ca, pe viitor, controlul limfocitelor T regulatoare ar trebui sa fie o componenta esentiala in dezvoltarea viitoarelor terapii impotriva cancerului. Aceasta descoperire deschide, totodata, alte perspective terapeutice, precum vaccinarile preventive anti-tumorale, au estimat ei.


***********************

Zawahiri avertizeaza Franta ca va plati pentru ostilitatea sa fata de valul islamic


Numarul doi in ierarhia organizatiei teroriste al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a atacat violent Franta pentru ostilitatea sa fata de valul islamic, avertizind aceasta tara ca "va plati pentru toate crimele sale", anunta centrul american de supraveghere a site-urilor islamice, SITE. "Franta pretinde ca este o tara laica, dar in inima sa este plina de ura pentru musulmani", a spus adjunctul al-Qaida, raspunzind unei intrebari de pe un site islamist despre ostilitatea Frantei fata de portul hijab, valul islamic. El a afirmat ca Franta, de-a lungul istoriei sale, i-a "sustinut pe evrei in eforturile lor de a prelua controlul asupra Palestinei", a luptat impotriva arabilor in Algeria si a "furnizat Israelului reactorul sau nuclear". "Franta va plati pentru toate crimele sale", a conchis el.

SITE precizeaza ca este al saselea interviu al lui Zawahiri pentru acelasi site islamist si ca numarul doi al al-Qaida repeta timp de 90 de minute pozitiile organizatiei in numeroase probleme. Printre altele, el afirma ca "Israelul este o crima care trebuie eliminata" si ca musulmanii nu vor accepta niciodata solutia cu doua state, unul israelian si altul palestinian. Zawahiri mai spune ca nu vede nici o diferenta intre politica presedintelui american Barack Obama si cea a predecesorilor sai, calificindu-l pe acesta drept "criminal" si "mincinos".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.