Internațional

Soldatii rusi vor primi bomboane in loc de tigari

Ziarul de Vrancea
31 iul 2009 583 vizualizări
Militarii rusi vor inceta curind sa mai primeasca ratii de tutun, care va fi inlocuit de caramele, a anuntat ieri viceministrul apararii Dmitri Bulgakov.

"In noua ratie de hrana a soldatului nu vor mai fi tigari. Vom inceta sa cumparam tigari pentru fortele armate si le vom inlocui cu dulciuri si caramele", a declarat el. Oficialul a precizat ca acest lucru nu inseamna ca militarii nu mai au voie sa fumeze, ci doar ca vor trebui sa-si cumpere singuri tigarile. "Bineinteles ca daca, de exemplu, un soldat vrea sa fumeze, nu vom putea sa ii interzicem acest lucru, dar va trebui sa-si cumpere tigarile din magazine", a continuat el. "Daca vor sa fumeze, sa fumeze. Daca nu, sa manince caramele", a conchis el, precizind ca schimbarea se va produce in primul trimestru al anului 2010. Viceministrul apararii nu a precizat daca masura este luata din grija pentru sanatatea soldatilor sau pentru a face economii la buget. Guvernul rus se pregateste sa isi reduca drastic cheltuielile in 2010, pentru a face fata crizei, dar Ministerul Apararii nu va fi afectat de reduceri majore, potrivit presei ruse. Potrivit anumitor studii, circa 60% dintre barbati si pina la 30% dintre femeile din Rusia fumeaza.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.