Internațional

Ofensa pentru romani: noul ambasador al SUA

Ziarul de Vrancea
24 iul 2009 723 vizualizări
Acest lucru il sustine un reprezentant al ONG-ului american Public Citizen, care considera ca Mark Gitenstein a primit postul din Romania doar pentru ca este genul de favoare pe care o primesti cind nu s-a putut obtine o slujba la Departamentul Justitiei

Nominalizat ca ambasador al Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein a facut lobby pentru Camera de Comert americana, AT&T si Merrill Lynch pina anul trecut. Desi acum ia un salariu de la guvern, fostul asistent al senatorului Biden va continua sa primeasca 36.000 de dolari anual pentru tot restul vietii de la firma de lobby unde a lucrat, scrie Washington Times in editia electronica. "Daca as fi roman, m-as simti destul de jignit", a spus Craig Holman, reprezentant legal pentru Public Citizen, una dintre cele sapte asociatii care au facut campanie impotriva numirii lui Gitenstein la Departamentul de Justitie, inainte sa fie propus ambasador la Bucuresti. "Este oarecum un favor. Pentru ca nu l-au putut numi la Justitie, Casa Alba ii da un premiu de consolare", a spus Holman despre numirea lui Gitenstein, aprobata luna aceasta de Senat. Gitenstein a refuzat sa comenteze aceste afirmatii, spunind ca Departamentul de Stat este institutia in masura sa raspunda. La rindul sau, Departamentul de Stat a trimis jurnalistii Washington Times la Casa Alba cu aceste intrebari. Purtatorul de cuvint al Casei Albe Tommy Vietor a spus ca aranjamentele financiare ale lui Gitenstein nu prezinta nici un conflict de interese. "Aceste plati din cadrul aranjamentului financiar cu firma Mayer Brown reprezinta o parte din beneficiile lui Gitenstein de pensionare. Avem toata increderea ca ambasadorul Gitenstein isi va indeplini responsabilitatile oficiale in concordanta cu standardele inalte stabilite de presedintele Obama, a declarat purtatorul de cuvint. Casa Alba nu a dat detalii despre activitatile de lobby ale lui Gitenstein atunci cind a anuntat numirea sa, spunind doar ca este partener la firma Mayer Brown.Presedintele Obama promisese de mai multe ori in campania electorala ca "lobbyistii nu isi vor gasi de lucru la Casa Alba" cind va fi el presedinte, dar de ambasade nu a spus nimic niciodata, comenteaza Washington Times.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.