Internațional

Tiganii romăni au interdictie sa intre intr-un magazin de bijuterii din Marea Britanie

Ziarul de Vrancea
20 iul 2009 814 vizualizări
Politistii l-au avertizat pe proprietar de comportament rasist, dar acesta se apara spunind ca nici pe cetatenii bauti nu ii primeste in magazin n el isi motiveaza masura prin faptul ca a fost pradat in mai multe rinduri

Politia l-a avertizat pe proprietarul unui magazin de bijuterii din apropiere de Manchester ca are un comportament rasist, dupa ce, confruntat cu o serie de furturi, a interzis intrarea tiganilor romani in magazin. "Ne pare rau, nu servim tigani romani sau est-europeni", a scris Michael Plant pe un carton plasat la vedere la intrarea in magazin. El crede ca imigrantii est-europeni sint in spatele citorva raiduri care au vizat magazinul sau. Strategia lor a fost simpla - unii membri ai bandei distrageau atentia personalului din magazin, in timp ce altii sustrageau bijuterii.

S-a hotarit sa puna afisul dupa ce in urma cu citeva zile i-a fost furata o verigheta de aur barbateasca. Dupa ce a plasat anuntul prin care interzicea intrarea tiganilor in magazin, politia i-a spus sa-l dea jos, in caz contrar riscind sa fie acuzat de comportament rasist. Politia nu a fost in stare sa ia urma hotilor.

Plant, in virsta de 62 de ani, proprietar de 22 de ani al magazinului de bijuterii din Altrincham, Cheshire, pe care il conduce impreuna cu sotia sa, Monika, spune ca nu este rasist, dar a fost in mod repetat tinta infractorilor est-europeni. "Ar trebui sa am dreptul de a spune ce oameni sa intre in magazinul meu fara sa risc acuzatii de discriminare rasiala. Ar trebui sa pot sa-mi aleg pe cine servesc. Nu e vorba numai de est-europeni - daca cineva vine beat in magazin, nici acesta nu va fi servit. Tot ce vreau este o abordare de bun simt. Politia e mai degraba reactiva decit proactiva, asteapta sa se intimple ceva si abia apoi rezolva", a declarat proprietarul magazinului de bijuterii.

"Cred ca acesti infractori romani si est-europeni fac un deserviciu conationalilor lor. Evident, nu cred ca toti sint rai, dar cum pot sa disting cine e bun si cine e rau?", a adaugat Plant.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.