Internațional

Un europarlamentar surdo-mut a deschis dezbaterile în Parlamentul European

Ziarul de Vrancea
16 iul 2009 648 vizualizări
Europarlamentarul surdo-mut Adam Kosa, conservator ungar, a fost primul membru al Parlamentului European (PE) care a sustinut un discurs, într-o dezbatere de fond organizata ieri privind noua legislatura.

Exprimindu-se prin semne, traduse la microfon in limba ungara de o asistenta a sa, Kosa a sustinut o pledoarie infocata in favoarea respectarii limbilor minoritatilor, intr-o dezbatere oficiala consacrata bilantului presedintiei cehe a Uniunii Europene, incheiata la 30 iunie. "Sint foarte emotionat si foarte fericit ca ma pot exprima in ungara, limba mea materna. (...) Parlamentul slovac a adoptat o lege care limiteaza posibilitatile de a interveni in limba materna, cind faci parte dintr-o minoritate. Eu, care vorbesc prin intemediul semnelor, sint foarte sensibil la astfel de lucruri si as vrea ca toate minoritatile sa se poata exprima in limbile lor", a subliniat Kosa, aplaudat de colegii sai. "Trebuie respectata egalitatea de sanse. Eu ii apar in special pe surzi, dar as dori ca toate minoritatile sa aiba aceasta posibilitate", a adaugat europarlamentarul ungar. Adam Kosa, in virsta de 34 de ani, este de profesie avocat.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.