Internațional

O britanica de 72 de ani vrea sa se trateze în Romănia pentru a putea avea copii

Ziarul de Vrancea
15 iul 2009 638 vizualizări
O britanica de 72 de ani vrea sa faca tratament în Romănia pentru a putea avea copii, dupa ce, timp de 20 de ani, a încercat alte procedee costisitoare, dar ineficiente, în Italia, SUA si în tara natala, relateaza cotidianul britanic DailyMail.

Jenny Brown a cheltuit deja 30.000 de lire sterline pe tratamente pentru fertilizare in vitro. în urma cu 20 de ani, femeia a incercat sa gaseasca un donator de sperma si a incercat sa foloseasca propriile ovule pentru a ramane insarcinata. Eforturile sale insa nu au avut insa finalitate, deoarece ovulele nu mai erau fertile, din cauza virstei inaintate. De atunci, Jenny Brown si-a folosit economiile pentru a face sase tratamente de fertilizare in vitro in Italia si SUA, iar acum face apel la femei cu virste cuprinse intre 20 si 25 de ani, pentru a-i dona ovule, deoarece nu vrea sa apeleze la o mama purtatoare. "Este foarte important sa port eu insami copilul, deoarece cred ca astfel voi transmite copilului materialul meu genetic. Cred ca, astfel, copilul va semana mai mult cu mine", a declarat britanica.

Femeia mai spune ca si-a dorit dintotdeauna sa aiba un copil, insa anii tineretii i-a petrecut invatind pentru a obtine diplome in stiinte medicale si zoologie. "Timpul potrivit a venit cind deja aveam peste 50 de ani si, de atunci, am incercat si am esuat cu fertilizarea in vitro. Nu m-am maritat niciodata. Am avut atitia prieteni ale caror casnicii au esuat, incit am decis sa ramin singura si sa cresc tot singura un copil", a adaugat aceasta.

Acum, septagenara vrea sa se inscrie pentru tratament la clinici din Romania, Bulgaria, Spania si India. Potrivit medicilor, Jenny Brown risca pierderea sarcinii si imbolnavirea de diabet din cauza virstei inaintate. în plus, spun acestia, ea nu va avea destula energie pentru a avea grija de copil in mod corespunzator.

"Oamenii ma intreaba cum s-ar simti un copil cu o mama de virsta mea. Sper ca i se va parea special, o sa-i spun ca am incercat multa vreme si cit de minunat a fost sa-l am. Stiu ca va fi greu, imi va schimba viata total si sint pregatita pentru asta", a subliniat britanica.

Recordul de nastere la cea mai inaintata virsta i-a apartinut, timp de un an, romancei Adriana Iliescu, care a nascut o fetita la virsta de 66 de ani, in 2005. în prezent, recordul este detinut de o femeie de 70 de ani din India, care, pe 4 iulie, a nascut gemeni dupa fertilizare in vitro.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.