Internațional

Injuraturile ne fac mai rezistenti la durere

Ziarul de Vrancea
13 iul 2009 612 vizualizări
Citiva cercetatori britanici au stabilit ca înjuraturile pot reduce senzatia de durere fizica, atunci cind ne lovim sau corpul ne este ranit.

Potrivit The Telegraph, expertii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au efectuat o serie de teste pe un grup de studenti voluntari. Acestia au fost pusi sa-si tina cit pot de mult miinile in apa inghetata. La primul test, tinerii au fost rugati sa injure cit timp au miinile scufundate, iar la al doilea nu au avut voie sa spuna decit cuvinte frumoase. Experimentul a demonstrat ca, la prima incercare, studentii au rezistat cu miinile in gheata cu pina la 40 de secunde mai mult decit la al doilea test, pentru ca nu simteau durerea atit de acut. Expertii spun ca aceasta metoda de autoaparare in fata durerii fizice are la baza accelerarea ritmului cardiac, prin impunerea unei stari de agresivitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.