Internațional

In ceea ce priveste contributa in problema transnistriana

Ziarul de Vrancea
7 iul 2005 626 vizualizări
Republica Moldova nu este multumita de OSCE

Iurie Rosca, vicepresedintele Parlamentului Republicii Moldova, a declarat, ieri, ca rolul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) in solutionarea conflictului transnistrean va fi reconsiderat. El a spus ca o decizie in acest sens ar putea fi luata dupa revenirea delegatiei Republicii Moldova de la Washington, unde a participat la Adunarea Parlamentara (AP) a OSCE. Acest forum a aprobat o rezolutie cu privire la conflictul din Transnistria care a nemultumit profund partea moldoveana. Rosca afirma ca OSCE aduce grave prejudicii tarii si simuleaza impartialitatea, fiind, de fapt, de partea rusilor. "Prezenta exclusiva a OSCE de mai bine de un deceniu in aceasta problema a adus doar prejudiciitarii noastre", sustine vicepresedintele Parlamentului. AP a OSCE a cerut partilor, in special Parlamentului de la Chisinau si Sovietului Suprem din Tiraspol, precum si Rusiei, Ucrainei si OSCE sa reia negocierile pentru gasirea unei solutii in problema statutului regiunii separatiste. Totodata, AP cere Ucrainei sa inceapa rapid realizarea controlului asupra frontierei moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean, pentru combaterea criminalitatii, a coruptiei si a traficului ilicit din regiune. Rezolutia AP a OSCE are un caracter de recomandare. Republica Moldova a cerut recunoasterea administratiei transnistrene drept "regim criminal de la Tiraspol", "regim separatist" etc. Delegatia moldoveneasca a mai cerut includerea unor puncte noi referitoare la sustinerea acordata de catre AP a OSCE pentru pachetul de documente cu privire la democratizarea si demilitarizarea regiunii transnistrene a tarii prin evacuarea armatei ruse din teritoriu, pentru initiativa presedintelui Ucrainei cu privire la inlocuirea trupelor de pacificare ruse cu o misiune internationala sub egida OSCE si pentru implicarea activa in solutionarea acestui conflict a UE, Statelor Unite, Romaniei, Ucrainei, Rusiei si OSCE.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.