Internațional

Lebedele presedintiei britanice a UE sint eurosceptice

Ziarul de Vrancea
6 iul 2005 645 vizualizări
Grupul Eurosceptic Bruges a afirmat ca emblema adoptata de noua presedintie britanica a UE, realizata de agentia Johnson Banks Design, este similara cu a sa si a amenintat Ministerul de Externe de la Londra ca il va actiona in instanta daca nu va oferi o explicatie, relateaza BBC.

Grupul Eurosceptic Bruges a afirmat ca emblema adoptata de noua presedintie britanica a UE, realizata de agentia Johnson Banks Design, este similara cu a sa si a amenintat Ministerul de Externe de la Londra ca il va actiona in instanta daca nu va oferi o explicatie, relateaza BBC. Controversata emblema prezinta un stol de lebede albastre care zboara intr-o formatie de V. Grupul Bruges, condus de Lordul Lamont, a amenintat ca va demara o actiune in instanta pentru a impiedica utilizarea logo-ului, daca Ministerul britanic de Exerne nu va explica similitudinile dintre cele doua embleme. Ministerul a declarat ca orice asemanare este "o simpla coincidenta" si ca nu este vorba despre un plagiat. Un purtator de cuvint a subliniat ca desenul este original si a fost inregistrat. Grupul Bruges, printre ai carui membri figureaza si Margaret Thatcher, a declarat ca ministerul va trebui sa explice "coincidentele" pina vineri la prinz. Grupul a precizat ca are aceasta emblema de la inceputul anilor \'90. "Imitatia este cea mai sincera forma de flatare. In mod evident, Guvernul si-a dat seama ca Grupul Bruges a avut dreptate de la inceput in ceea ce priveste ambitiile federale ale UE", a afirmat Lordul Lamont. "Pentru noi, logo simbolizeaza un vint de schimbare, schimbare in modul cum Europa va functiona de la monolit birocratic la independenta statelor nationale", a fost pozitia oficiala a Grupului Bruges.


Un logo prea vechi ca sa-si mai aminteasca cineva de el

Guvernul a platit 30.000 de lire sterline (circa 45.000 de euro) agentiei Johnson Banks Design pentru realizarea emblemei si a afirmat ca aceasta reprezinta "lidership-ul, lucrul in echipa si eficienta". Michael Johnson, un angajat al agentei, a declarat ca echipa a vrut sa evita binecunoscutele clisee, in particular stelele. Mai mult, design-ul emblemei a trecut toate examinarile cu brio pina cind a fost adaptoptata drept emblema presedintiei britanice. "Ma tem ca logo-ul Lordului Lamont este prea vechi ca cineva sa si-l aminteasca", a spus Johnson. "Si nici nu as proclama un stol de lebede ca fiind creatia mea - ideea apartine cu siguranta mamei natura." "Pentru noi, logo simbolizeaza un vint de schimbare, schimbare in modul cum Europa va functiona de la monolit birocratic la independenta statelor nationale", a fost pozitia oficiala a Grupului Bruges.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.