Internațional

Iranul nu tine la gluma

Ziarul de Vrancea
5 iul 2005 755 vizualizări
Teheranul ameninta monarhiile din Golf din cauza unei caricaturi

Iranul a amenintat, duminica, tarile din regiune care nu trateaza Teheranul cu respect si a transmis un protest autoritatilor din Bahrain, din cauza unei caricaturi a liderului spiritual al Republicii islamice, ayatolahul Ali Khamenei, publicate intr-un ziar al micului regat din Golf. Caricatura incriminata a aparut lunea trecuta de cotidianul Al-Ayyam din Bahrain si se refera la victoria surprinzatoare a ultraconservatorului Mahmoud Ahmadinejad in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale iraniene, care a avut loc la 24 iunie. Caricatura infatiseaza barba ayatolahului Khamenei, liderul suprem al regimului iranian, iesind din cadrul desenului si urmind o linie serpuita intr-un grafic referitor la rezultatele alegerilor, ceea ce sugereaza ca acesta a jucat un rol decisiv in victoria lui Ahmadinejad. Marti, 400 de siiti au manifestat, la Manama, pentru a protesta fata de acest desen. Siitii reprezinta mai mult de 60 % din populatia Bahrainului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.