Internațional

Razboiul în Irak abia a început"

Ziarul de Vrancea
4 iul 2005 657 vizualizări
Teroristul numarul 1 din Irak, iordanianul Abu Musab al Zarqawi, a amenintat din nou fortele coalitiei.

O inregistrare video de 46 de minute difuzata pe internet prezinta cele mai grave atacuri comise impotriva armatei americane din statul din golf si subliniaza ca Jihadul militantilor din Irak va continua in replica la razboiul declansat de Statele Unite contra islamului. înregistrarea video nu este datata. înregistrarea video pe care se aude o voce, presupusa a fi a lui Abu Musab al Zarqawi, prezinta imagini cu liderul retelei teroriste Al Qaida, Ossama bin Laden. De atfel, Zarqawi, pe capul caruia Statele Unite au pus o recompensa de 25 de milioane de dolari, este reprezentantul Al Qaida in statul din Golf. Abu Musab al Zarqawi condamna razboiul declansat de americani in Irak si promite ca razbunarea lor va fi crunta. "Razoiul contra Irakului din martie 2003 a fost unul nedrept, condus de capul infidelilor, America. Presedintele Bush este nesabuit pentru ca a anuntat incheierea ostilitatilor majore in mai 2003 pentru ca razboiul abia a inceput. Jihadul este dus pentru ca cuvintele lui Allah sa se adevereasca si de aceea singele musulmanilor din Irak este amestecat cu cel al fratilor din alte state", afirma prespusa voce a lui Abu Musab al Zarqawi. înregistrarea prezinta momentele atacarii Irakului de catre coalitia condusa de Statele Unite, dar si atacuri sinucigase comise de membrii gruparii lui Abu Musab al Zarqawi. Autenticitatea vocii nu a fost stabilita, dar aceasta seamana foarte mult cu cea din inregistrarile anterioare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.