Internațional

UE cere formarea rapida a Guvernului bulgar

Ziarul de Vrancea
29 iun 2005 748 vizualizări
Comisia Europeana a cerut Bulgariei sa formeze rapid noul Guvern, dupa alegerile legislative care au avut loc la 25 iunie, relateaza site-ul novinite.com.

Comisia Europeana a cerut Bulgariei sa formeze rapid noul Guvern, dupa alegerile legislative care au avut loc la 25 iunie, relateaza site-ul novinite.com. Purtatorul de cuvint pentru extindere al Comisiei, Krisztina Nagy, a declarat ca Bulgaria trebuie sa formeze rapid noul Guvern, pentru a continua in mod sustinut reformele cerute de UE. "Timpul trece", a afirmat ea, referindu-se la faptul ca Bulgaria, care ar urma sa adere la UE in 2007, mai are multe reforme de implementat pina la toamna. Comisia Europeana va prezenta rapoarte de monitorizare in noiembrie, in baza carora va fi efectuata evaluarea situatiei si se va decide daca este necesara aplicarea clauzei de salvgardare, ce ar intirzia aderarea la UE cu un an. Bulgaria se va confrunta cu probleme serioase in ceea ce priveste formarea Guvernului, in conditiile in care cele 240 de mandate parlamentare sint impartite intre sapte partide.


Partidele bulgare cauta un candidat pentru functia de prim-ministru

Socialistii bulgari, cistigatori ai alegerilor de simbata, cauta, impreuna cu formatiunea de centru a premierului in exercitiu, Simeon de Saxa-Coburg-Gotha, o solutie de compromis pentru functia de sef al Guvernului, in vederea aderarii Bulgariei la UE in 2007. Partidul Socialist Bulgar (PSB), care a cistigat alegerile legislative dar nu a obtinut decit o treime din locurile din Parlament, cauta un candidat "mai neutru si mai dispus la compromis" decit presedintele sau, Serghei Stanisev, afirma cotidianul bulgar Standart. Pe de alta parte, Miscarea Nationala Simeon al II-lea (MNS), de centru-dreapta, nu va insista ca fostul rege Simeon de Saxa-Coburg-Gotha sa obtina un nou mandat la conducerea Executivului si va cauta, la rindul sau, un candidat de compromis, mai precizeaza publicatia. Cotidianul de stinga Monitor, care citeaza surse anonime din MNS, il mentioneaza pe actualul ministru de Finante, Milen Veltcev, drept un posibil candidat de compromis, care sa conduca un guvern de coalitie. De asemenea, cotidianul afirma ca presedintele republicii, Gheorghi Parvanov, i-a cerut, luni, lui Serghei Stanisev sa nu candideze pentru functia de premier. Seful statului, fost presedinte al PSB, are in vedere pentru acest post "un expert" care face parte dintre "consilierii sai apropiati".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.