Internațional

S-au gasit noi victime ale masacrului de la Srebrenita

Ziarul de Vrancea
22 iun 2005 665 vizualizări
Expertii bosniaci au exhumat 240 de musulmaniucisi de fortele sirbe

Experti bosniaci au anuntat, luni, ca au exhumat in ultimele saptamini, dintr-o groapa comuna din nord-estul tarii, cadavrele a 240 de musulmani, victime ale masacrului de la Srebrenita, comis, in 1995, de fortele sirbe in estul Bosniei, relateaza AFP. "Am incheiat lucrarile la groapa comuna de la Liplje (localitate aflata la 30 de kilometri de Srebrenita), de unde am exhumat 240 de schelete", a declarat Murat Hurtici, responsabil al Comisiei croato-musulmane pentru persoane disparute. Cadavrele au fost ingropate mai intii intr-o groapa comuna mai mare, apoi au fost deplasate la Liplje, pentru a ascunde crimele, a explicat Hurtici. Responsabilul legist a declarat ca numeroase cadavre au fost zdrobite cu buldozerele inainte de a fi inhumate in aceasta groapa comuna "secundara". Hurtici afirma ca este cea de-a patra groapa comuna "secundara" descoperita in apropierea satului Liplje, de unde fortele sirbe din Bosnia au alungat populatia musulmana in timp conflictului interetnic din 1992-1995. Aproximativ 8.000 de barbati si adolescenti musulmani bosniaci au fost ucisi de fortele sirbe dupa cucerirea enclavei Srebrenita, la 11 iulie 1995. Considerati ca fiind "arhitectii" acestui masacru, fostii lideri ai sirbilor bosniaci, Radovan Karadzici si Ratko Mladici, inculpati pentru genocid de Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie, sint in continuare in libertate si se ascund.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.